Una dintre cele mai bogate femei de afaceri din Timişoara, condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Una dintre cele mai bogate femei de afaceri din Timişoara, condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Curtea de Apel Craiova a hotârât să o condamne pe farmacista Rodica Vlad la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, precum şi interzicerea unor drepturi.

Farmacista Rodica Vlad a fost judecată într-un dosar de evaziune fiscală, alături de mai mulţi oameni de afaceri care au avut relaţii cu mafia romilor de la Strehaia. Procurorii DIICOT au trimis în luna martie a anului 2013 în judecată 22 de persoane acuzate de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, prin metoda “factura”.

Potrivit procurorilor, romii au înfiinţat mai multe firme pe numele cărora emiteau facturi fiscale fictive. Prejudiciul adus statului se ridică la 7,5 milioane de euro.

Printre cei judecaţi în dosar a fost şi Rodica Vlad, patroană a lanţului de farmacii Vlad şi una din cele mai bogate femei de afaceri din Timişoara.

După ce Tribunalul Mehendinţi a condamnat-o pe Rodica Vlad la cinci ani de închisoare cu executare, sentinţa a fost atacată cu apel. Curtea de Apel Craiova a dat verdictul final: doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, precum şi interzicerea unor drepturi.

În solidar cu ceilalţi condamnaţi, farmacista trebuie să achite şi 600.000 de lei din prejudiciul cauzat statului prin introducerea în contabilitate de facturi fictive, obţinute de la romii din Strehaia, pentru operaţiuni comerciale fictive de livrare de mărfuri sau prestare servicii.

Dosarul de evaziune fiscală a fost început de DIICOT Mehedinţi în 2012. În 2012, Rodica Vlad a cerut Tribunalului Timiş, insolvenţa lanţului de farmacii pe care îl conduce, dorind reorganizare activităţii.

Ea susţinea că era presată de furnizori şi de marile lanţuri de farmacii, care doreau să o elimine de pe piaţă.

Rodica Vlad deţine şi două pensiuni în Timişoara, o firmă de catering şi un cămin studenţesc privat, scrie Adevărul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut