Una dintre cele mai emoționante fotografii făcute vreodată

Una dintre cele mai emoționante fotografii făcute vreodată

Tobias Baumgaertner, un fotograf de origine germană a reușit să surprindă în Melbourne doi pinguini văduvi care se consolează reciproc aproape în fiecare seară, îmbrățișându-se și admirând priveliștea orașului. Fotografia a fost aleasă câștigătoare în cadrul concursului Ocean Photography Awards 2020, transmite  BBC .

Cei doi pinguini fac parte din colonia St. Kilda Pier din Melbourne, Australia, alături de alți 1.400 de pinguini de talie mică. Aceasta este cea mai mică talie de pinguin, înălțimea maximă fiind de 33 cm. Colonia este monitorizată de voluntari.

„Unul dintre voluntari m-a contactat și mi-a spus că pinguinul alb este o femelă în vârstă care și-a pierdut partenerul și se pare că la fel s-a întâmplat și în cazul masculului.

De atunci, cei doi pinguini se întâlnesc aproape în fiecare zi, stau îmbrățișați și privesc ore în șir luminile și agitația orașului”, a spus fotograful Tobias Baumgaertner pe pagina sa de  Instagram .

Fotografului nu i-a fost deloc ușor să surprindă momentul care a devenit viral pe internet. El a petrecut trei nopți urmărind pinguinii, până a reușit să facă poza perfectă.

„A fost într-adevăr greu să surprind momentul. Pe lângă faptul că nu aveam voie ca în cadrul competiției să folosesc lumină artificială, cei doi pinguini se mișcau în continuu, se mângâiau pe spate și se spălau reciproc. Cu toate astea, am fost suficient de norocos să surprind un moment superb”, a mai adăugat fotograful.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina