Una dintre cele mai mari companii de produse cosmetice din lume îşi anunţă falimentul

Una dintre cele mai mari companii de produse cosmetice din lume îşi anunţă falimentul

Gigantul american al produselor cosmetice Revlon va depune în curând faliment pe fondul constrângerilor lanţului de aprovizionare:

Producătorul american de produse cosmetice şi de îngrijire a pielii Revlon Inc se pregăteşte să depună cererea de intrare în faliment, notează republicworld.com

Producătorul american de cosmetice şi produse de îngrijire a pielii Revlon Inc a anunţat duminică, 12 iunie, că se pregăteşte să depună declaraţia de faliment, deoarece se luptă cu problemele lanţului de aprovizionare şi cu datorii uriaşe, a raportat Wall Street Journal.

Compania a mai adăugat că cererea sa de faliment ar putea opri controlul miliardarului Perelman asupra Revlon, după ce a achiziţionat firma de capital privat în 1985.

Revlon, deţinută de MacAndrews & Forbes a lui Ron Perelman, a iniţiat deja discuţii cu creditorii, deoarece vânzările au scăzut chiar şi înainte de pandemie. Revlon s-a luptat pe fondul concurenţei acerbe din partea Estee Lauder Cos. şi a mai multor companii mai mici care folosesc reţelele sociale pentru a atrage clienţii

Glendon Capital Management LP şi King Street Capital Management discuţă cu Revlon pentru a compensa datorii de 1,7 miliarde de dolari, a raportat WSJ săptămâna trecută.

În martie, Revlon avea datorii pe termen lung de 3,31 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Între timp, potrivit agenţiei de presă, după ce a apărut vestea despre gigantul cosmeticelor care se pregăteşte să dea faliment, acţiunile Revlon au scăzut cu 46%.

Produsele tradiţionale şi campaniile de marketing ale Revlon sunt, de asemenea, afectate negativ din cauza apariţiei noilor mărci dinamice în industria extrem de competitivă a produselor cosmetice şi de înfrumuseţare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...