Unde a dispărut chitara bas originală a lui Paul McCartney, din 1961? A fost lansată o căutare globală

Unde a dispărut chitara bas originală a lui Paul McCartney, din 1961? A fost lansată o căutare globală

A fost lansată o căutare globală pentru a găsi unul dintre cele mai emblematice instrumente muzicale din lume - chitara bas Höfner originală a lui Paul McCartney, cu care a făcut istorie în trupa The Beatles.

Paul McCartney FOTO Arhivă

Proiectul „Lost Bass” este în căutare de informații despre ceea ce descrie drept „cel mai important bas din istorie”, notează BBC News .

McCartney a cumpărat instrumentul cu 38 de dolari, din Hamburg, Germania, în 1961, dar acesta a dispărut, opt ani mai târziu. Basul se remarcă însă în muzica The Beatles din acei ani, în hit-uri consacrate precum „Love Me Do” și „She Loves You”.

The Beatles FOTO Profimedia

The Beatles FOTO Profimedia

„Cel mai mare mister din istoria rock and roll”

Nick Wass conduce proiectul de căutare instumentului marca Höfner și și-a unit forțele cu doi jurnaliști pentru a încerca să rezolve „cel mai mare mister din istoria rock and roll”.

De asemenea, el a colaborat cu McCartney și a scris o carte, dedicată instrumentului muzical dispărut, intitulată: „Höfner: The Complete Violin Bass Story”. Wass a declarat, pentru BBC, că celebrul membru al trupei The Beatles l-a întrebat despre chitară în timpul unei conversații recente - și așa a început campania de găsire a ei.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu instrumentul, care a fost pus deoparte după ce formația a terminat filmările pentru videoclipul „Get Back”, în 1969, a spus el.

Nu este clar unde a fost depozitat, cine ar fi putut fi acolo. Majoritatea oamenilor, își vor aminti... este basul care a făcut Beatles”, a spus Wass.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat