Unde a găsit armata americană resturile unui avion de luptă F-35, la o zi de la dispariție

Unde a găsit armata americană resturile unui avion de luptă F-35, la o zi de la dispariție

Armata americană a declarat că a găsit resturile de la un avion de luptă F-35 , prăbușit luni, în Carolina de Sud. Anunțul vine la o zi după ce SUA a cerut ajutorul publicului pentru a localiza epava.

Avionul de luptă F-35 FOTO Twitter/ John Basham

Pilotul avionului F-35B Lightning II a reușit să se parașuteze, în siguranță din avion, duminică după-amiază, potrivit Reuters .

Unitatea militară Joint Base Charleston le-a cerut ajutorul, duminică, oamenilor de pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, „vă rugăm să sunați la Centrul de operațiuni de apărare a bazei cu orice informații pentru a ajuta echipele de recuperare”.

O zi mai târziu, respectivele echipe de căutare au găsit epava.

„Personalul de la Joint Base Charleston și @MCASBeaufortSC, în strânsă coordonare cu autoritățile locale, au localizat un câmp de moloz în comitatul Williamsburg. Resturile au fost descoperite la două ore nord-est de JB Charleston”, au transmis reprezentanții bazei pe X, mulțumind tuturor pentru sprijinul oferit.

Principalele avantaje ale avionului de luptă , conform producătorului Lockheed Martin (LMT.N), le reprezintă faptul că este aproape imposibil de urmărit cu radar, precum și dotările cu senzori avansați și alte echipamente.

Unul dintre cele mai sofisticate și scumpe avioane de luptă din lume dispăruse, undeva în Carolina de Sud, după ce pilotul a fost forțat să catapulteze dintr-un motiv necunoscut. În același timp, F-35 zbura într-o „stare zombie”, conform Daily Mail.

Incidentul a avut loc duminică, jurul orei 14.00 duminică. Costul avionului de luptă se ridică la aproximativ 100 de milioane de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat