Unde poți să faci grătar de 1 Mai, fără să iei amendă. Iată zonele permise

Unde poți să faci grătar de 1 Mai, fără să iei amendă. Iată zonele permise

Există de peste 10 ani o lege a picnicurilor care prevede faptul că este permisă organizarea grătarelor și picnicurilor numai în spații special amenajate pentru astfel de activități. Se pare încă că, această lege nu este prea cunoscută printre români.

Unde poți face grătare de 1 mai FOTO Shutterstock

Legea grătarului promulgtă în anul 2012, prevede ca cei care celebrează Ziua muncii (1 mai), să aibă în vedere câteva lucruri dacă nu doresc să riște amenzi usturătoare .

În primul rând, românii care fac grătare trebuie să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor prevăzute la art. 3 lit. c) şi d).

De asemenea, aceștia nu au voie să arunce gunoaiele oriunde, acestea trebuie duse în locurile special amenajate. Mai mult decât atât, acestea trebuie depuse selectiv, deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă.

Citește toată știrea pe Click!.ro și află unde se poate aprinde focul și unde pot parca mașinile cei care vor să meargă la picnic de 1 mai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”