Unde s-a „refugiat” un oligarh ucrainean, acuzat de trădare de țară

Unde s-a „refugiat” un oligarh ucrainean, acuzat de trădare de țară

Un oligarh ucrainean acuzat de înaltă trădare de țară, Victor Medvedchuk, care a scăpat de arestul la domiciliu, după invazia rusă își ducea viața în lux extrem.

Medvedchuk își permitea să-și satisfacă toate dorințele, astfel că nu i-a fost greu să primească un vagon restaurant poleit în aur parcat pe peronul propriul chiar în grădina sa.

Totul a ieșit la iveală, după ce jurnaliștii de la portalul slidstvo.info au reușit să intre pe teritoriul magnificului palat al lui Medvedchuk din Pushcha-Vodytsya.

Cadou de ziua lui de la soție

Oligarhul are o un vagon de tren, acoperit cu o plasă verde de camuflaj pentru a nu atrage privirile celor din jur, scrie realitatea.md .

Vagon restaurant camuflat

Sub plasa verde se ascunde un adevărat peron de gară, iar pe peron – un vagon restaurant. Potrivit jurnaliștilor ucraineni, totul este un cadou de ziua de naștere pentru oligarh de la soția sa Oksana Marchenko, care s-ar afla în prezent la Moscova. Pe platformă sunt și șine, bănci pentru călători și felinare.

Pe șine se află un vagon restaurant albastru cu denumirea mare aurită „Pullman”.

„Asta este numele companiei care produce mașini de lux și vagoane de cale ferată. Vagoanele Pullman de acest tip au fost populare în secolul trecut, când europenii bogați călătoreau pe calea ferată”, notează publicația citată.

Pahare cu stema Rusiei

La interior predomină auriul, roșu aprins și albastru. Multă catifea. Fețele de masă erau albe.

Vagon resutaurant de lux din gradina oligarhului

„Este mai mult un muzeu decât un vagon”, notează jurnaliștii de la slidstvo.info.

Vagonul are un „hol principal” pentru aproximativ 40 de persoane, precum și mai multe încăperi separate: o bucătărie, un compartiment VIP și o toaletă. La intrare este un bar, iar paharele au stema aurită a Federației Ruse.

Pahare de lux din vagonul restaurant

Mobilierul este decorat cu catifea și alte țesături scumpe, iar luminile se aprind prin apăsarea butoanelor tactile. Există un vitraliu pe acoperiș.

Vagon restaurant de lux

Lângă samovarul auriu, care face o impresie deosebită reporterilor, există o intrare în compartimentul VIP. Este asemănător cu compartimentele de tren tradiționale, doar că mult mai luxos. După apăsarea butonului de lemn, televizorul este coborât pe masă.

Aurul este peste tot, și în toaletă și în bucătăria vagonului.

Toaleta aurie in vagonul de lux

Cine este oligarhul ucrainean acuzat de trădare

Viktor Medvedchuk este un membru activ al politicii ucrainene de mulți ani. Este avocat de profesie. În anii 90 și-a condus propria firmă de avocatură. A intrat în politică în 1997, când a fost numit deputat al Consiliului Suprem. Un an mai târziu a devenit președintele Partidului Social Democrat Unit al Ucrainei.

În 2002, a devenit șeful administrației președintelui Ucrainei sub Leonid Kucima. A deținut această funcție timp de aproape trei ani. Poziția sa politică a slăbit după „Revoluția Portocalie”. Apoi a demisionat din funcția de președinte al Partidului Social Democrat Unit al Ucrainei.

În anii următori, Medvedchuk l-a susținut în mod deschis pe Vladimir Putin, cu care are și legături personale. Președintele Rusiei este nașul fiicei sale Darina.

În luna mai, anul trecut, el se afla în arest la domiciliu în legătură cu suspiciunea de înaltă trădare și tentativă de furt de materii prime în Crimeea anexată la Rusia. Oligarhul a scăpat de arestul la domiciliu la patru zile după ce Rusia a început invadarea Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...