Unde și când a fost realizată cea mai vizualizată poză din lume. Suma uriașă pe care a plătit-o Microsoft

Unde și când a fost realizată cea mai vizualizată poză din lume. Suma uriașă pe care a plătit-o Microsoft

Una dintre cele mai vizualizate poze din întreaga lume este reală și a fost realizată în anul 1996. Despre dealul verde cu cer albastru deasupra, multe persoane au crezut că este o fotografie editată.

Fotografia, care a fost vizualizată de miliarde de oameni, a fost realizată în urmă cu 27 de ani în SUA.

Peisajul a fost imortalizat de un fotograf, iar Microsoft a plătit o sumă uriașă pentru ea. Deși mulți s-au îndoit de veridicitatea ei, peisajul este cât se poate de real și se află în Sonoma, California, relatează collater.al . În prezent, pe dealul respectiv se cultivă viță de vie.

Cel care a surprins peisajul este Charles O'Rear, fotograf american, care a văzut scena superba, în timp ce conducea spre iubita lui, în ianuarie 1996. Nu s-a gândit o clipă că această poză se va transforma în cel mai popular wallpaper din toate timpurile.

Dealul verde se află în California

"Majoritatea oamenilor care au văzut acea fotografie, miliarde de oameni, au crezut că nu este una reală. Când conduci printre dealurile din Sonoma, în ianuarie, vezi mereu covoare de iarbă verde, este frumos. Știam asta și era lumina perfectă, norii perfecți”, a povestit fotograful.

E făcută în apropierea casei mele, la nord de San Francisco. Este o perioadă a anului, aici în Valea Napa, imediat după ploi şi chiar în timpul lor, când iarba devine foarte verde”, a povestit Charles O’Rear, cel care a recunoscut că poza nu a editată. Acesta a continuat: „În fiecare vineri mergeam să-mi vizitez iubita care locuia aproape de San Francisco şi, într-o după-amiază, în timp ce conduceam pe un drum de ţară, am văzut imaginea perfectă: iarba era verde, soarele strălucea, în mijlocul lunii ianuarie, cerul era senin”.

O'Rear a încărcat poza pe o agenție de fotografii. La scurt timp a fost descoperită de Microsoft, iar compania a plătit pentru drepturile de a o folosi o sumă uriașă, de ordinul sutelor de mii de dolari.

Charles O'Rear, care are în portofoliu fotografii realizate pentru Los Angeles Times, The Kansas City Star și peste 20 de ani lucrați la National Geographic, este convins că lumea îl va ține minte ca pe cel care a făcut fotografia pentru Windows.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…