Unde sunt legale jocurile de noroc în Europa?

Unde sunt legale jocurile de noroc în Europa?

Cu o contribuție colosală la bugetul de stat și, bineînțeles, cu o popularitate în continuă creștere în rândul pasionaților, jocurile de noroc pătrund pe tot mai multe piețele europene.

Din ce în ce mai multe state și-au modificat legislația în ultimii ani pentru a reglementa jocurile de noroc. Acestea au ca scop să asigure, prin legi clare, un mediu sigur pentru jucători și posibilitatea de a juca la operatori licențiați. Care sunt aceste state și unde sunt astăzi legale jocurile de noroc în Europa, constituie subiectul despre care vorbim în acest articol.

Situația legală a jocurilor de Noroc în Europa și în România

Una dintre piețele cu cele mai remarcabile ascensiuni la nivel global, industria jocurilor de noroc și a pariurilor sportive urmărește constant un trend ascendent la nivel mondial. Atât în România, cât și în alte jurisdicții din întreaga lume, diverse forme de jocuri de noroc au continuat să se extindă de-a lungul ultimilor ani, atât în mediul fizic cât și în mediul virtual. Iar autoritățile și-au dat seama rapid că prezența operatorilor pe piață poate contribui semnificativ la bunăstarea națională, prin intermediul taxelor și impozitelor plătite.

România, spre exemplu, este unul dintre statele din Europa în care taxele încasate în urma activităților de jocuri de noroc contribuie cu cele mai mari procente la bugetul de stat (cu sume cuprinse între 400 și 600 milioane de euro) și la PIB, pe lângă faptul că asigură zeci de mii de locuri de muncă stabile.

Dar nu suntem singura țară cu o piață deschisă și în plină expansiune, ci același trend îl urmează o mulțime de alte state europene, printre care și:

  • Germania (cu cele mai rapide schimbări pe piața jocurilor de noroc, uneori chiar și la doar câteva luni)
  • Franța
  • Italia
  • Spania
  • Irlanda
  • Austria
  • Portugalia
  • Belgia
  • Olanda
  • Marea Britanie (cu unele dintre cele mai bune case de pariuri și una dintre cele mai dezvoltate piețe europene).
  • Bulgaria
  • Croația
  • Malta (una dintre principalele țări care acordă licențe operatorilor internaționali).

Autoritățile au reglementat jocurile de noroc pentru a putea fi jucate legal, prioritizând siguranța jucătorilor și jocul responsabil prin interzicerea participării minorilor, atât în locațiile fizice cât și prin intermediul operatorilor online. Mai multe detalii despre marile state din Europa unde jocurile de noroc online sunt legale poți citi mai jos.

1. Germania

Germania a legalizat cu mult timp în urmă sloturile și alte forme ale jocurilor de noroc. Însă după cele mai noi actualizări legale, începând cu 1 ianuarie 2023, acestea sunt reglementate prin Autoritatea Comună pentru Jocurile de Noroc a Statelor Federale. În continuare jocurile live sunt restricționate, iar sloturile cu jackpot sunt interzise la nivel local. Există, de asemenea, limite maxime de depunere lunară stabilite prin lege.

Dacă vrei să joci la un operator licențiat nemțesc, găsiți doar cele mai bune cazinouri online Germania pe pagina SlotsUp. Este o pagină unde ești pus la curent cu cele mai recente reglementări legale, și totodată găsești recomandările specialiștilor pentru a alege doar operatori de încredere, cu bonusuri excelente și portofolii vaste de jocuri.

2. Franța

Cu o piață online supravegheată de către Autoritatea de Reglementare pentru Jocurile de Noroc din Franța, jocurile de casino sunt legale și în ținuturile franceze. Numărul cazinourilor licențiate este încă relativ redus, dar cuprinde operatori de renume la nivel internațional. De asemenea, legea permite participarea la pariuri sportive și poker în mediul online, sau la alte jocuri de masă și sloturi în cazinourile fizice.

3. Marea Britanie

Reglementată încă din anul 2005 de către Comisia pentru Jocuri de Noroc a Regatului Unit (UK Gambling Commission), piața jocurilor de noroc din Marea Britanie este una dintre cele mai importante, dezvoltate și profitabile din întregul spațiu european. Unele dintre cele mai bune case de pariuri își au sediul în această țară.

4. Spania

Este unul dintre puținele state în care puterea de supraveghere a pieței jocurilor de noroc nu a fost delegată încă unei autorități separate, ci statul controlează întreaga legislație cu privire la desfășurarea acestor activități. Jocurile de noroc sunt reglementate prin Actul Jocurilor de Noroc Spaniol, și deși legea are ușoare diferențe între cele 17 regiuni ale Spaniei, jucătorii pot participa legal la jocurile de cazino online în fiecare dintre acestea.

Se pot juca atât jocuri de masă, cât și jocuri de tip slot, pe bani reali sau gratuit. Dacă vrei să testezi mai multe sloturi în versiunea demo, găsești jocuri pacanele gratis cea mai bună colecție de pe acest site cu zeci de sloturi populare disponibile gratuit.

5. Irlanda

Unul dintre puținele state unde poți juca legal toate formele jocurilor de noroc, Irlanda reglementează activitatea operatorilor economici și jocurile încă din 1956. Poți juca atât jocuri de masă și sloturi video, cât și să participi la pariuri, loterii și altele. Desfășurarea legală a jocurilor de noroc este condiționată de obținerea unei licențe, conform Actului pentru Jocuri de Noroc introdus în anul 2015.

Concluzii

Deși Asia este considerat continentul cu cea mai intensă activitate și cele mai mari venituri din jocurile de noroc, piața este promițătoare și în Europa, unde tot mai multe state își modifică legislația și permit participarea legală la cazinouri, online și offline.

În acest peisaj european, România se situează în rândul țărilor cu o deschidere largă și o piață în plină expansiune a jocurilor de noroc, care contribuie cu sume semnificative la situația economică a românilor și care este reglementată și actualizată periodic pentru a menține un mediu de joc sigur și responsabil.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat