Unele măști au cipuri integrate. Pentru ce sunt implantate în țesătură

Unele măști au cipuri integrate. Pentru ce sunt implantate în țesătură

Teoriile conspiraționiștilor sunt confirmate de experți. Unele măști conțin cipuri, însă acestea nu ar fi montate pentru a ne urmări. Cercurile conspirationiste vorbesc tot mai mult despre prezenţa unor cipuri în măştile de faţă pe care tot mai multe ţări le-au impus locuitorilor în contextul pandemiei de Covid-19. Realizatorii acestora spun, însă, că cipurile nu au nimic de-a face cu urmărirea utilizatorilor măştilor, conform Mediafax.

Experţii confirmă faptul că unele modele de măşti sunt într-adevăr echipate cu cipuri, dar spun că acestea nu au nici pe departe rolul de a spiona, ci au un scop practic. Tehnologia este folosită pentru a stabili de câte ori sunt spălate măştile reutilizabile, scrie Le Parisien.

De la începutul crizei, o companie franceză comercializează măşti pentru profesionişti echipate cu un cip RFID. Acesta din urmă este cunoscut pentru faptul că a „revoluţionat” industria, fiind folosit pentru cardurile de credit sau încorporat în etichetele îmbrăcăminţii.

Odată activat, cipul RFID „transmite datele sale de identificare prin antenă […]. Informaţiile sunt apoi preluate şi procesate în baza de date corespunzătoare: nume, preţ, stoc, validitate”, explică specialiştii.

Practic, un cip RFID ţine locul unui cod de bare şi permite „scanarea a sute de etichete simultan, chiar în prezenţa obstacolelor şi până la zece metri distanţă”.

Astfel de cipuri sunt frecvent folosite de magazinele Decathlon din toată lumea, unde clienţii trebuie doar să pună obiectele pe care le doresc într-un coş, iar acestea sunt identificate cu ajutorul cipului şi preţul final este afişat pe un ecran.

În ceea ce priveşte măştile cu cipuri încorporate, utilizatorii cipurilor spun că acestea au scopul de a urmări masca şi nu persoana care o utilizează.

UBI Solutions a integrat cipuri RFID, precum şi un QRcode astfel încât utilizatorul să poată „controla numărul de spălări cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone” și astfel să nu fie depăşită limita pentru care sunt certificate.

Compania, care se adresează profesioniştilor, a dezvoltat deja acest sistem pentru lenjeria de pat în spitale.

Scopul acestei tehnologii nu este de a urmări acţiunile indivizilor sau de a le atinge libertăţile. Masca este urmărită şi nu utilizatorul. Nu există nicio legătură între identitatea purtătorului de mască şi mască”, a explicat preşedintele UBI, lider european în domeniu.

Teoriile din jurul acestui cip nu s-au născut odată cu criza. „Ele au circulat în special cu privire la cipurile subcutanate, nu atât cele care se află în obiecte care sunt în mod regulat în centrul acestor teorii”, îşi aminteşte Rudy Reichstadt, fondatorul Conspiracy Watch.

Există teorii că cineva urmăreşte să controleze populaţia, să ne geolocalizeze sau să iniţieze o fază de transhumanism. În unele teorii unii vor să ne otrăvească. Aceste cipuri ar fi folosite pentru a ne injecta cu otravă care ne-ar modifica facultăţile intelectuale. Există tot felul de fantasme în spatele acestor cipuri ”, notează Rudy Reichstadt.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale