Ungaria: 300 de imigranți au evadat din centrul de primire de la Roszke; postul de frontieră, parțial închis

Ungaria: 300 de imigranți au evadat din centrul de primire de la Roszke; postul de frontieră, parțial închis

Aproximativ 300 de imigranți au evadat vineri dimineața dintr-un centru de primire ungar, în localitatea Roszke, situat în apropiere de frontiera cu Serbia, a anunțat poliția, citată de AFP. 'Potrivit estimărilor, 300 de imigranți ilegali au trecut de bariera centrului de primire a imigranților de la Roszke la 11:30 (09:30 GMT), în două valuri, și au alergat spre autostrada M5', aflată în apropiere, a anunțat poliția ungară într-un comunicat, subliniind că 'au fost luate măsuri pentru arestarea acestora'.

Potrivit poliției ungare, în centrul de imigranți din Roszke se mai află circa 2.300 de imigranți, care amenință să evadeze dacă revendicările lor nu sunt îndeplinite în termen de două ore.

În urma acestui incident, Ungaria a închis provizoriu și parțial postul de frontieră rutier de la Roszke. 'Pentru a evita accidentele, poliția a închis provizoriu postul de frontieră rutier de la Roszke pe sensul de intrare', a anunțat poliția într-un comunicat, subliniind că a fost pus la dispoziție un traseu alternativ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...