Ungaria: 51 de arestări în timpul protestelor de la Budapesta, conform poliţiei

Ungaria: 51 de arestări în timpul protestelor de la Budapesta, conform poliţiei

Poliţia ungară a arestat 51 de persoane în timpul demonstraţiilor care au avut loc miercuri şi joi la Budapesta împotriva noilor prevederi din codul muncii aprobate de parlament , transmite vineri agenţia MTI, citând un comunicat al poliţiei din capitala ungară.

Totodată, nouă poliţişti au fost răniţi în prima zi şi cinci în ziua a doua de proteste, iar opt maşini ale poliţiei au fost avariate, arată comunicatul citat.

Coaliţia Democratică (DK), de opoziţie, a cerut poliţiei să-i elibereze pe toţi cei ''arestaţi fără nicio bază'' în timpul demonstraţiilor de miercuri şi joi.

Gergely Arato, vicelider al grupului parlamentar al DK, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că poliţia a reţinut pe nedrept mai mulţi protestatari paşnici, precum şi trecători care nu participaseră la demonstraţii.

El a criticat de asemenea poliţia pentru folosirea gazelor lacrimogene şi a sprayurilor cu piper, fără avertismente prealabile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”