Ungaria a lansat o nouă campanie împotriva imigranților

Guvernul ungar a lansat miercuri o nouă serie de mesaje ostile împotriva imigranților, în special pe tema terorismului și a violențelor față de femei, în cadrul campaniei sale în jurul referendumului din octombrie privind repartizarea refugiaților în Uniunea Europeană, relatează AFP.

Mesajele au fost prezentate pe pagina de internet a guvernului și au apărut deja miercuri în câteva ziare apropiate de putere.

Ele vor fi reluate în curând "pe afișe, în presa scrisă, în spoturi televizate, la radio și pe internet", a precizat guvernul, care a mai lansat și cu alte ocazii campanii publice împotriva solicitanților de azil, în special în iunie și decembrie 2015, dar și în această primăvară.

"Știați că atentatele de la Paris au fost comise de imigranți?", se arată într-unul dintre sloganuri în legătură cu atentatele de la 13 noiembrie 2015 care au fost comise de zece indivizi, dintre care doi fuseseră amestecați în fluxul de refugiați sirieni și irakieni din vara lui 2015.

"Știați că abuzurile împotriva femeilor s-au înmulțit exponențial de la începutul valului migrator în Europa?", "Știați că peste 300 de persoane au murit în Europa de la începutul valului migrator?", "Știați că Bruxellesul vrea ca noi să primim un număr de imigranți echivalent cu populația unui oraș?" sau "Știați că numai din Libia un milion de refugiați așteaptă să vină în Europa?" — sunt alte afirmații incluse în mesajele transmise miercuri.

Publicația de opoziție 444.hu a condamnat această companie, susținând că "obiectivul nu este altul decât de a răspândi o xenofobie absolută și fără limită în țară".

Guvernul lui Viktor Orban, care se opune mecanismului de cote de repartiție a refugiaților între statele din UE, a făcut apel la cetățeni să se pronunțe la 2 octombrie pe acest subiect în cadrul unui referendum.

Budapesta a precizat în ultimele săptămâni că această consultare nu vizează planul de relocalizare, adoptat în septembrie 2015, a 160.000 de solicitanți de azil între cele 28 de state membre, ci planurile 'viitoare' ale UE, care nu au fost încă votate, vizând permanentizarea mecanismului de repartiție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți