Ungaria: Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziţionează o participaţie de 57% la Granit Bank

Ungaria: Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziţionează o participaţie de 57% la Granit Bank

Holdingul imobiliar ungar BDPST Zrt, deţinut de ginerele premierului Viktor Orban, va achiziţiona o participaţie de 57% la Granit Bank, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii, transmite Reuters.

BDPST va achiziţiona participaţia de la firma ungară de consultanţă E.P.M., controlată de preşedintele director general al Granit Bank, Eva Hegedus.

Bilanţul Granit Bank totalizează aproape 700 miliarde de forinţi (2,14 miliarde de dolari), şi gestionează conturile a aproximativ 80.000 de clienţi.

Tranzacţia trebuie aprobată de Banca Centrală a Ungariei (NHB).

Într-un comunicat, BDPST a anunţat că sprijină strategia Granit Bank de investitor financiar pe termen lung şi planificata majorare de capital.

BDPST a fost înfiinţată în 2015 de Istvan Tiborcz, ginerele lui Orban, iar în ultimii ani a ajuns la un portofoliu de proprietăţi imobiliare în Budapesta şi pe plan naţional, dar şi hoteluri în Austria.

Conform clasamentului realizat de jurnalistul maghiar Peter Szakonyi, Tiborcz este pe locul 37 în topul celor mai bogate persoane din Ungaria.

Principalele instituţii financiare din Ungaria sunt grupul local OTP Bank şi diviziile locale ale băncilor KBC Groep, Erste Group Bank, Raiffeisen, UniCredit şi Intesa SanPaolo. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...