Ungaria constată o creștere semnificativă a numărului migranților prinși la frontiera cu România

Ungaria constată o creștere semnificativă a numărului migranților prinși la frontiera cu România

Toate cele trei principale rute europene de migrație sunt în prezent active, a declarat joi consilierul principal pentru securitate internă al premierului ungar Viktor Orban, Gyorgy Bakondi, care a subliniat creșterea semnificativă a numărului migranților ilegali reținuți la frontiera cu România, informează agenția MTI.

Dacă în anul 2016 au fost descoperiți numai 57 de migranți care au încercat să treacă ilegal frontiera Ungariei venind dinspre România, în perioada scursă de la începutul anului în curs numărul lor a ajuns la 374, a precizat oficialul ungar la o conferință de presă.

Gyorgy Bakondi a mai spus, potrivit agenției MTI, că în prima jumătate a anului poliția română a descoperit circa 2.500 de persoane care au încercat să treacă ilegal granița.

El a menționat că anul trecut în total 19.000 de persoane au încercat să intre ilegal în Ungaria, iar pentru anul în curs s-au întregistrat circa 7.300 de tentative până pe 28 martie, data la care în această țară a intrat în vigoare o legislație de azil mai severă, după această dată și până în prezent fiind descoperiți alți 4.200 de migranți care au încercat să pătrundă în Ungaria.

Oficialul ungar a precizat de asemenea că la ora actuală în Serbia sunt blocați circa 5.500 de migranți, dintre care circa 600 se află aproape de frontiera cu Ungaria, în Bulgaria alți circa 2.300, iar Grecia are în prezent înregistrați 62.400 de migranți, în fiecare zi în această țară debarcând circa 70 de noi migranți care vin dinspre Turcia. În condițiile în care acest aflux continuă, oficialul ungar a estimat că ruta balcanică a migrației este în continuare deschisă.

El a vorbit și despre celelalte două rute principale folosite de migranți pentru a ajunge în Europa, respectiv cea a Mediteranei de Vest și a Mediteranei Centrale, pe cea din urmă peste 95.000 de migranți debarcând în Italia de la începutul anului.

Cât despre posibilitățile de integrare a migranților în societatea europeană, oficialul ungar a estimat că acestea sunt sortite eșecului și a reafirmat că guvernul de la Budapesta rămâne consecvent poziției sale de susținere a protejării frontierelor și de respingere a politicii europene de redistribuire a migranților între statele UE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...