Ungaria: Cotidianul de opoziţie Magyar Nemzet îşi încetează apariţia, după 80 de ani de activitate

Ungaria: Cotidianul de opoziţie Magyar Nemzet îşi încetează apariţia, după 80 de ani de activitate

Ziarul Magyar Nemzet, unul din cele două cotidiene de opoziţie în Ungaria, se închide începând de miercuri, 11 aprilie, a anunţat editorul său într-un comunicat, citat de site-ul Index.hu, preluat de MTI.

Ultima ediţie tipărită a cotidianului Magyar Nemzet, fondat în urmă cu 80 de ani, va fi publicată miercuri, 11 aprilie. Cotidianul nu va mai apărea nici pe online.

Magyar Nemzet este proprietate a magnatului Lajos Simicska, pe vremuri aliat al prim-ministrului de dreapta Viktor Orban, dar care a căzut în dizgraţie şi a fost unul dintre cei mai înverşunaţi oponenţi ai acestuia în timpul alegerilor parlamentare. Orban a câştigat alegerile legislative de duminică printr-o victorie covârşitoare.

Magnatul va închide şi postul Lanchid Radio, iar compania emblematică a grupului, televiziunea de ştiri Hir TV, va fi supusă unor modificări, conform aceluiaşi comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?