Ungaria, făcută șah-mat de România: Maghiarul Richard Rapport, sclipitor în sportul-minții, va evolua sub tricolor

Ungaria, făcută șah-mat de România: Maghiarul Richard Rapport, sclipitor în sportul-minții, va evolua sub tricolor

Șahul românesc se află pe un trend ascendent, atât în ceea ce privește mediatizarea acestui sport la noi, cât și organizarea unor evenimente de mare anvergură. Iar acum, federația de specialitate a reușit o lovitură de imagine, cu adevărat remarcabilă.

Richard Raport, un nume uriaș în șahul mondial. FOTO: Federația Română de Șah / Facebook

Concret, potrivit unui anunț făcut de pagina de Facebook a forului condus de Vlad Ardeleanu, România tocmai a reușit să-l convingă pe maghiarul Richard Rapport (26 de ani) să evolueze sub tricolor în întrecerile internaționale!

OFICIAL: Richard Rapport va juca șah sub steagul României! Richard Rapport, în vârstă de 26 de ani, a obținut titlul de mare maestru la 13 ani. În 2013, a câștigat Campionatul European de Șah rapid, iar în 2017 l-a învins pe campionul mondial Magnus Carlsen la Turneul Tata Steel. În luna iulie, a jucat la Turneul Candidaților. Bun venit în echipa României, Richard!“, e anunțul făcut de Federația Română de Șah.

Richard Rapport, născut la Szombathely, e o adevărată vedetă de talie internațională în lumea sportului-minții. În cel mai bun moment al carierei sale, el s-a aflat pe locul 5 mondial. În prezent, ocupă poziția a 13-a în ierarhia FIDE în care apar cei mai buni șahiști ai lumii.

Federația Română de Șah a demarat, încă din luna mai, negocierile cu Richard Rapport pentru ca acesta să concureze sub steagul României. Într-o primă fază, maghiarii au încercat să blocheze acest „transfer“, dar în zadar!

Jovanna jpg

Richard Rapport, alături de soția sa, Jovanna. FOTO: Facebook

De remarcat că și soția lui Richard Rapport, sârboaica Jovana, șahistă la rândul ei, și-a dat acordul pentru a reprezenta România de acum înainte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…