Ungaria i-a retras pașaportul diplomatic proprietarului berii Csíki Sör

Ungaria i-a retras pașaportul diplomatic proprietarului berii Csíki Sör

Ministrul Afacerilor Externe, Péter Szijjartó, a revocat pașaportul diplomatic acordat lui András Lénárd, proprietarul Csíki Sör, anunță hvg.hu.

Decizia vine după ce parlamentarul Ágnes Vadai, din partea Coaliției Democratice, l-a întrebat pe ministrul de Externe de ce a fost emis pașaportul pe numele lui Lénárd. „Este un diplomat al guvernului?”, a spus aceasta într-o solicitare scrisă. Presa maghiară îl numește pe András Lénárd drept „diplomat al berii”, făcând aluzie la faptul că el nu ar fi meritat pașaportul diplomatic.

Pașaportul antreprenorului a provocat o mare vâlvă după ce a invocat cetățenia maghiară și pașaportul diplomatic atunci când a contestat amenzile pentru depășirea vitezei în România.

Potrivit publicației Hungarian Voice, omul de afaceri conducea Bentley-ul său cu numere de București cu 162 de kilometri pe oră pe autostradă, în apropiere de Nădlac, în județul Arad, pe 7 ianuarie, la ora 15.00. Pe acest tronson era în vigoare o limită de viteză de 100 de kilometri pe oră.

Pentru depășirea vitezei, Lénard a fost amendat cu 3.300 de lei (aproximativ 250.000 de forinți), iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 90 de zile.

Patronul Csíki Sör, care întreține bune relații politice cu partidul de guvernământ Fidesz de la care a primit diverse subvenții, are din 2019 pașaport diplomatic maghiar.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?