Ungaria îl decorează pe extremistul olandez de dreapta Geert Wilders pentru opoziţia acestuia faţă de imigraţie

Ungaria îl decorează pe extremistul olandez de dreapta Geert Wilders pentru opoziţia acestuia faţă de imigraţie

Şefa statului ungar, Katalin Novak, l-a decorat pe politicianul olandez de extremă dreapta Geert Wilders, liderul Partidului Libertăţii (PVV), pentru lupta sa împotriva imigraţiei ilegale, transmite miercuri EFE.

Foto EPA EFE

Geert Wilders, care l-a numit în trecut „erou” pe premierul de la Budapesta, ultranaţionalistul Viktor Orban, a primit ordinul de merit al Ungariei drept recunoaştere a „sprijinului său constant faţă de Ungaria şi pentru activitatea sa în privinţa stopării afluxului imigraţiei ilegale”, a informat Monitorul Oficial al Ungariei.

Decoraţia a fost oferită cu prilejul Zilei Naţionale a Ungariei, la 20 august, chiar la propunerea lui Orban, care are de mulţi ani o relaţie bună cu Wilders.

Partidul lui Wilders face parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID) din Parlamentul European, în care se află şi formaţiuni de extremă dreapta şi naţionaliste precum Liga italiană a lui Matteo Salvini, Gruparea Naţională condusă de Marine Le Pen din Franţa sau formaţiunea germană AFD. Partidul Fidesz, condus de Orban, a participat în iunie la o reuniune a grupului Identitate şi Democraţie.

De când Fidesz a părăsit în 2020 Partidul Popular European, pentru a evita să fie expulzat din grup pentru nerespectarea valorilor acestuia, Orban a încercat să găsească aliaţi în legislativul european în interiorul grupului Identitate şi Democraţie şi în cel al Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, însă deocamdată fără niciun rezultat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria