Ungaria nu își va deschide granițele în fața refugiaților care tremură de frig în Serbia (șeful diplomației ungare)

Ungaria nu își va deschide granițele în fața refugiaților și migranților care se confruntă cu o vreme extrem de friguroasă în Serbia vecină, a declarat șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, pentru cotidianul german Die Welt, informează DPA.

Astfel, migranții care au nevoie de asistență în Serbia trebuie să înregistreze o cerere de azil și să caute adăpost acolo, a subliniat ministrul de externe ungar.

"Mulți evită să facă asta pentru că vor să ceară drept de azil într-o altă țară", a declarat el, insistând că "masele de oameni nu au dreptul să traverseze țări sigure și să aleagă unde să se stabilească".

Membru al guvernului profund anti-refugiați al lui Viktor Orban, Szijjarto a amintit că poziția țării sale de "a nu permite tranzitul ilegal" de migranți a fost clară de la bun început.

Cu un vârf al crizei migrației înregistrat în Europa în vara lui 2015, Orban a devenit liderul frontului din UE care dorește să-și închidă granițele în fața valului de refugiați și migranți ce se îndreaptă din Turcia și traversează Balcanii.

Ungaria a devenit prima țară europeană care a construit un gard la frontiera cu Serbia, în septembrie 2015. Din martie anul trecut, toate țările de pe ruta balcanică și-au închis frontierele, însă migranți continuă să sosească.

De atunci, oamenii care ajung în Serbia și nu pot să-și continue drumul prin UE au format în această țară o masă de migranți care nu au încotro să se îndrepte. Între 1.200 și 2.000 de migranți se află la Belgrad fără a avea un adăpost corespunzător în mijlocul iernii, îndurând temperaturi care coboară până la—15 grade.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor