Ungaria nu își va deschide granițele în fața refugiaților care tremură de frig în Serbia (șeful diplomației ungare)

Ungaria nu își va deschide granițele în fața refugiaților care tremură de frig în Serbia (șeful diplomației ungare)

Ungaria nu își va deschide granițele în fața refugiaților și migranților care se confruntă cu o vreme extrem de friguroasă în Serbia vecină, a declarat șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, pentru cotidianul german Die Welt, informează DPA.

Astfel, migranții care au nevoie de asistență în Serbia trebuie să înregistreze o cerere de azil și să caute adăpost acolo, a subliniat ministrul de externe ungar.

"Mulți evită să facă asta pentru că vor să ceară drept de azil într-o altă țară", a declarat el, insistând că "masele de oameni nu au dreptul să traverseze țări sigure și să aleagă unde să se stabilească".

Membru al guvernului profund anti-refugiați al lui Viktor Orban, Szijjarto a amintit că poziția țării sale de "a nu permite tranzitul ilegal" de migranți a fost clară de la bun început.

Cu un vârf al crizei migrației înregistrat în Europa în vara lui 2015, Orban a devenit liderul frontului din UE care dorește să-și închidă granițele în fața valului de refugiați și migranți ce se îndreaptă din Turcia și traversează Balcanii.

Ungaria a devenit prima țară europeană care a construit un gard la frontiera cu Serbia, în septembrie 2015. Din martie anul trecut, toate țările de pe ruta balcanică și-au închis frontierele, însă migranți continuă să sosească.

De atunci, oamenii care ajung în Serbia și nu pot să-și continue drumul prin UE au format în această țară o masă de migranți care nu au încotro să se îndrepte. Între 1.200 și 2.000 de migranți se află la Belgrad fără a avea un adăpost corespunzător în mijlocul iernii, îndurând temperaturi care coboară până la—15 grade.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...