Ungaria nu vrea să se lase „târâtă“ în războiul din Ucraina

Ungaria nu vrea să se lase „târâtă“ în războiul din Ucraina

Ungaria nu se va lăsa atrasă în războiul din Ucraina şi continuă să îndemne la încetarea focului şi la negocieri de pace, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Budapesta, citat de agenţia de presă MTI.

Budapesta spune că nu va fi atrasă în războiul din UcrainaFoto: Pixabay

Mate Paczolay a reacţionat la o serie de declarații ale viceministrului de externe ucrainean Ievhen Perebîinis, care a spus într-un interviu acordat cotidianului slovac SME Svet că „Ungaria sprijină distrugerea naţiunii ucrainene".

Aceasta este o provocare evidentă, ca să nu mai vorbim de tonul înfricoşător. Nu vom lăsa pe nimeni să ne târască în război, continuăm să îndemnăm la încetarea focului şi la discuţii de pace", a adăugat el, conform Agerpres.

Perebîinis a spus, în același interviu, că Ungaria ajută direct Rusia prin „blocarea" sancţiunilor împotriva acesteia, adăugând că Ucraina este dezamăgită de atitudinea Ungariei.

El a considerat că poziţia Ungariei conform căreia „calea către pace presupune ca Ucraina să renunţe la rezistenţa împotriva Rusiei" este "dezamăgitoare". El a spus că scopul preşedintelui rus Vladimir Putin este să invadeze toată Ucraina, precum şi „distrugerea naţiunii ucrainene". Aceasta, a insistat Perebîinis, înseamnă că "Ungaria sprijină distrugerea naţiunii ucrainene".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa