Ungaria nu vrea să se lase „târâtă“ în războiul din Ucraina

Ungaria nu vrea să se lase „târâtă“ în războiul din Ucraina

Ungaria nu se va lăsa atrasă în războiul din Ucraina şi continuă să îndemne la încetarea focului şi la negocieri de pace, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Budapesta, citat de agenţia de presă MTI.

Budapesta spune că nu va fi atrasă în războiul din UcrainaFoto: Pixabay

Mate Paczolay a reacţionat la o serie de declarații ale viceministrului de externe ucrainean Ievhen Perebîinis, care a spus într-un interviu acordat cotidianului slovac SME Svet că „Ungaria sprijină distrugerea naţiunii ucrainene".

Aceasta este o provocare evidentă, ca să nu mai vorbim de tonul înfricoşător. Nu vom lăsa pe nimeni să ne târască în război, continuăm să îndemnăm la încetarea focului şi la discuţii de pace", a adăugat el, conform Agerpres.

Perebîinis a spus, în același interviu, că Ungaria ajută direct Rusia prin „blocarea" sancţiunilor împotriva acesteia, adăugând că Ucraina este dezamăgită de atitudinea Ungariei.

El a considerat că poziţia Ungariei conform căreia „calea către pace presupune ca Ucraina să renunţe la rezistenţa împotriva Rusiei" este "dezamăgitoare". El a spus că scopul preşedintelui rus Vladimir Putin este să invadeze toată Ucraina, precum şi „distrugerea naţiunii ucrainene". Aceasta, a insistat Perebîinis, înseamnă că "Ungaria sprijină distrugerea naţiunii ucrainene".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...