Ungaria: Premierul Viktor Orban afirmă că a cerut o anchetă riguroasă cu privire la accidentul fluvial de la Budapesta

Ungaria: Premierul Viktor Orban afirmă că a cerut o anchetă riguroasă cu privire la accidentul fluvial de la Budapesta

Premierul ungar Viktor Orban a asigurat vineri că a cerut o anchetă riguroasă cu privire la accidentul produs în ajun pe Dunăre, în centrul Budapestei, soldat cu moartea a cel puţin şapte turişti sud-coreeni, transmite Reuters.

"E cutremurător. A fost un accident în care pasagerii nu au avut aproape nicio şansă de supravieţuire", a declarat premierul ungar în intervenţia sa săptămânală pe postul public de radio, transmiţând un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor.

"Am cerut autorităţilor să efectueze o anchetă strictă şi riguroasă", a adăugat Orban.

Şefa diplomaţiei sud-coreene, Kang Kyung-wha, a sosit vineri la Budapesta împreună cu o delegaţie oficială şi cu o echipă de salvare şi avea programată o conferinţă de presă cu ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto.

Poliţia ungară a anunţat joi seara arestarea căpitanului ucrainean al navei de croazieră implicate în accident. Nava de croazieră, un vapor de mari dimensiuni, a intrat în coliziune miercuri seara cu nava de agrement pe care se aflau 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului unguri, determinând scufundarea acesteia. Şapte sud-coreeni au fost salvaţi, alţi şapte au murit şi 21 de persoane sunt în continuare date dispărute, dar potrivit responsabililor serviciilor de salvare ungare sunt slabe şansele de a mai găsi supravieţuitori.

Operaţiunile de căutare şi recuperarea epavei scufundate sunt îngreunate de nivelul crescut al apelor Dunării, curenţii puternici şi vizibilitatea slabă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...