Ungaria: Presa proguvernamentală publică mesaje anti-UE, în pofida promisiunilor oficialilor de la Budapesta

Media proguvernamentală din Ungaria a continuat să publice miercuri mesaje anti-UE, în pofida promisiunii unui oficial al executivului de la Budapesta de a opri această campanie, transmite Reuters.

Posterele ce fuseseră expuse de guvernul ungar împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi miliardarului american de origine maghiară George Soros au provocat reacţia fermă a 12 formaţiuni afiliate la Partidul Popular European (PPE), din care face parte şi partidul ungar Fidesz, al premierului Viktor Orban. Cele 12 partide au cerut excluderea Fidesz din rândurile PPE, considerând că partidul aflat la guvernare în Ungaria a încălcat grav valorile fundamentale europene.

Comisia Europeană, care se află într-o dispută cu Ungaria pentru încălcări ale statului de drept, a calificat drept ''ficţiune'' acuzaţia Budapestei conform căreia executivul comunitar doreşte să vadă Ungaria ''inundată'' cu imigranţi.

Discuţiile avute marţi, la Budapesta, de liderul grupului europarlamentar al PPE, Manfred Weber, cu premierul ungar Viktor Orban nu au reuşit să rezolve divergenţele, ceea ce înseamnă că excluderea Fidesz din PPE este încă posibilă.

Weber, care este candidatul PPE la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, a cerut oprirea imediată şi permanentă a campaniei anti-UE şi anti-imigraţie duse de Budapesta, prezentarea de scuze din partea Fidesz faţă de restul membrilor PPE şi continuarea activităţii Universităţii Central-Europene la Budapesta (universitate fondată de George Soros).

''Campania de postere publicitare s-a încheiat, de acum încolo, opinia publică va vedea postere care promovează planul de acţiune guvernamental pentru protejarea familiei'', a afirmat marţi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Posterele în care apăreau Juncker şi Soros conţineau mesajul ''Aveţi dreptul de a şti ce planifică Bruxellesul''.

PPE are cel mai mare grup politic din Parlamentul European şi este de aşteptat să rămână aşa şi după alegerile europene din 23-26 mai acest an, în pofida erodării sprijinului său în rândul electoratului european.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 ULTIMĂ ORĂ / Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Raho…

5 VIDEO Dosarul șpăgilor explodează în PSD! Deputata PSD Jivan, audiată la DNA! Sunt așteptați Fifor și Cuc!

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!