Ungaria: Presa proguvernamentală publică mesaje anti-UE, în pofida promisiunilor oficialilor de la Budapesta

Ungaria: Presa proguvernamentală publică mesaje anti-UE, în pofida promisiunilor oficialilor de la Budapesta

Media proguvernamentală din Ungaria a continuat să publice miercuri mesaje anti-UE, în pofida promisiunii unui oficial al executivului de la Budapesta de a opri această campanie, transmite Reuters.

Posterele ce fuseseră expuse de guvernul ungar împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi miliardarului american de origine maghiară George Soros au provocat reacţia fermă a 12 formaţiuni afiliate la Partidul Popular European (PPE), din care face parte şi partidul ungar Fidesz, al premierului Viktor Orban. Cele 12 partide au cerut excluderea Fidesz din rândurile PPE, considerând că partidul aflat la guvernare în Ungaria a încălcat grav valorile fundamentale europene.

Comisia Europeană, care se află într-o dispută cu Ungaria pentru încălcări ale statului de drept, a calificat drept ''ficţiune'' acuzaţia Budapestei conform căreia executivul comunitar doreşte să vadă Ungaria ''inundată'' cu imigranţi.

Discuţiile avute marţi, la Budapesta, de liderul grupului europarlamentar al PPE, Manfred Weber, cu premierul ungar Viktor Orban nu au reuşit să rezolve divergenţele, ceea ce înseamnă că excluderea Fidesz din PPE este încă posibilă.

Weber, care este candidatul PPE la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, a cerut oprirea imediată şi permanentă a campaniei anti-UE şi anti-imigraţie duse de Budapesta, prezentarea de scuze din partea Fidesz faţă de restul membrilor PPE şi continuarea activităţii Universităţii Central-Europene la Budapesta (universitate fondată de George Soros).

''Campania de postere publicitare s-a încheiat, de acum încolo, opinia publică va vedea postere care promovează planul de acţiune guvernamental pentru protejarea familiei'', a afirmat marţi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Posterele în care apăreau Juncker şi Soros conţineau mesajul ''Aveţi dreptul de a şti ce planifică Bruxellesul''.

PPE are cel mai mare grup politic din Parlamentul European şi este de aşteptat să rămână aşa şi după alegerile europene din 23-26 mai acest an, în pofida erodării sprijinului său în rândul electoratului european.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 De citit!

3 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”