Ungaria se confruntă cu un 'an greu' în UE (ziar)

Ungaria se confruntă cu un 'an greu' în UE (ziar)

Ungaria se pregăteşte pentru un "an greu în instanţele de la Bruxelles", a declarat Oszkar Okros, secretarul de stat pentru afacerile Uniunii Europene, recent numit, ediţiei de marţi a ziarului Magyar Nemzet, citat de agenţia MTI.

Potrivit lui Oszkar Okros, conflicte asupra unor probleme precum migraţia şi "politica identitară" ar urma să escaladeze în 2021, în timp ce Ungaria continuă să fie un "elev de top" în chestiuni precum digitalizarea, cooperarea în domeniul apărării UE şi politicile climatice.

Ungaria va trebui să fie "vigilentă", în timp ce "Bruxellesul continuă presiunea pentru redistribuirea migranţilor", a notat el.

"Nu avem nevoie de mai multă sau mai puţină UE, ci de o UE inteligentă", a spus el.

Ungaria lucrează mai degrabă la crearea unei "UE multipolare" decât a unui sistem de state centrale şi periferice, a declarat Okros. Într-un astfel de sistem, toate statele membre ar găsi forma de cooperare cea mai potrivită pentru ele, a considerat el.

Potrivit lui Okros, instituţiile "supradimensionate" de la Bruxelles şi mainstream-ul politic al statelor membre pre-2004 au îmbrăţişat conceptul de UE federală şi au început să vadă acest lucru ca singura cale spre integrare.

"În opinia noastră, ideea integrării (...) nu este limitarea sau asimilarea trăsăturilor naţionale, ci oferirea de spaţiu" pentru acestea, a spus el.

Anul acesta, Ungaria va prelua de asemenea preşedinţia rotativă a Grupului de la Vişegrad, un post cu sarcini serioase legate de UE, a spus Okros. Campania electorală din Ungaria se va adăuga provocărilor, a mai spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul