Ungaria se confruntă cu un 'an greu' în UE (ziar)

Ungaria se confruntă cu un 'an greu' în UE (ziar)

Ungaria se pregăteşte pentru un "an greu în instanţele de la Bruxelles", a declarat Oszkar Okros, secretarul de stat pentru afacerile Uniunii Europene, recent numit, ediţiei de marţi a ziarului Magyar Nemzet, citat de agenţia MTI.

Potrivit lui Oszkar Okros, conflicte asupra unor probleme precum migraţia şi "politica identitară" ar urma să escaladeze în 2021, în timp ce Ungaria continuă să fie un "elev de top" în chestiuni precum digitalizarea, cooperarea în domeniul apărării UE şi politicile climatice.

Ungaria va trebui să fie "vigilentă", în timp ce "Bruxellesul continuă presiunea pentru redistribuirea migranţilor", a notat el.

"Nu avem nevoie de mai multă sau mai puţină UE, ci de o UE inteligentă", a spus el.

Ungaria lucrează mai degrabă la crearea unei "UE multipolare" decât a unui sistem de state centrale şi periferice, a declarat Okros. Într-un astfel de sistem, toate statele membre ar găsi forma de cooperare cea mai potrivită pentru ele, a considerat el.

Potrivit lui Okros, instituţiile "supradimensionate" de la Bruxelles şi mainstream-ul politic al statelor membre pre-2004 au îmbrăţişat conceptul de UE federală şi au început să vadă acest lucru ca singura cale spre integrare.

"În opinia noastră, ideea integrării (...) nu este limitarea sau asimilarea trăsăturilor naţionale, ci oferirea de spaţiu" pentru acestea, a spus el.

Anul acesta, Ungaria va prelua de asemenea preşedinţia rotativă a Grupului de la Vişegrad, un post cu sarcini serioase legate de UE, a spus Okros. Campania electorală din Ungaria se va adăuga provocărilor, a mai spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!