Ungaria și-a reluat sprijinul pentru aderarea României la OECD

Ungaria și-a reluat sprijinul pentru aderarea României la OECD

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat luni că Ungaria și-a reluat sprijinul pentru aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), după ce președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că situația de la Liceul Catolic din Târgu Mureș va fi rezolvată printr-o hotărâre de guvern sau lege, pentru anul școlar viitor, informează MTI.

Peter Szijjarto a precizat că a avut o convorbire telefonică și cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, care a mulțumit Guvernului de la Budapesta pentru reluarea sprijinului său și a dat asigurări că Executivul de la București va face totul pentru soluționarea situației de la Liceul Catolic din Târgu Mureș.

La o reuniune a OECD care a avut loc la începutul lunii septembrie, autoritățile ungare nu au sprijinit candidatura României pentru un post de membru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), în urma suspendării activității Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș.

Liviu Dragnea a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a discutat la telefon cu premierul ungar, Viktor Orban, despre situația de la Liceul Catolic din Târgu Mureș și l-a asigurat pe acesta că problema apărută "va fi rezolvată".

Am vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, și am convenit două lucruri:
1. Noi vom rezolva problema apă...

Posted by Liviu Dragnea on  Saturday, September 23, 2017

Înființată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele țărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială și de guvernare. Cele 35 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”