Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ungaria UMILEȘTE România! Tokes, decorat cu Ordinul de Onoare al Ungariei pentru meritele în Revoluția de la Timișoara!

Ungaria umilește România! Și arată în acest fel obrazul pentru un gest de doi lei făcut de statul român la adresa unui simbol al Revoluției. Culmea este că lui Tokes i-a fost retrasă Steaua României pe semnătura lui Klaus Iohannis dar în urma unui scandal inițiat de Ponta și Trompeta Gabriela Firea, ajunsă fără niciun merit în posesia celei mai înalte distincții a statului român. Chiar ne merităm soarta! Măcar dobitocul de Iohannis, dacă tot făcea gestul ăsta de rahat, dezavuat de multă lume neutră din țară și din afară, putea să anunțe, în același timp și demararea retragerii distincției pentru condamnatul Șerban Brădișteanu, sluga PSD.

Laszlo Tokes a fost decorat cu Ordinul de Onoare al Ungariei, relatează agenția ungară de presă MTI, care citează o decizie publicată în Monitorul Oficial (Magyar Kozlony). Motivele acordării distincției sunt similare cu cele ale decorării cu Ordinul Steaua României în 2009.

Ordinul de Onoare al Ungariei i-a fost acordat de către președintele Janos Ader, la propunerea premierului Viktor Orban, și "recunoaște curajul, demnitatea umană și meritele lui Tokes în declanșarea Revoluției de la Timișoara care a condus la căderea dictaturii comuniste și a deschis drumul către libertate pentru România și maghiarii din Transilvania în 1989", mai notează MTI.

Laszlo Tokes a pierdut definitiv distincția "Steaua României în grad de cavaler", primită în anul 2009 de la președintele Traian Băsescu pentru meritele sale în Revoluția din 1989, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, la 25 februarie, recursul europarlamentarului față de decizia prin care Curtea de Apel București confirma, în 2014, legalitatea măsurii de retragere a distincției.

Pe 20 noiembrie 2013, Consiliul de Onoare al Ordinului Național "Steaua României" a decis, cu cinci voturi pentru și o abținere, retragerea distincției acordate europarlamentarului Laszlo Tokes.

Principalul motiv al retragerii a fost că, în data de 27 iulie 2013, Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universității de Vară Balvanyos, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare națională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "așa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".

Consiliul de onoare al Ordinului naţional „Steaua României” (ales de către Adunarea Generală a ordinului întrunită în data de 19 septembrie 2013)

1. Ionel Haiduc, cavaler al Ordinului naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce (preşedinte);

2. Constantin Degeratu, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce;

3. Costin Georgescu, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer;

4. Şerban Brădişteanu, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer;

5. Mircea Geoană, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Comandor;

6. Gabriela Firea, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer;

7. Ecaterina Andronescu, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Numărați și voi câți pesediști sunt în acest consiliu și care era șansa lui Tokes. 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

5 Moise Guran / Haideți să inventariem bombițele lăsate de șarlatanul de la Finanțe în Bugetul pe 2019.

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou