Ungaria vrea să trimită un astronaut în spaţiu în 2024

Ungaria vrea să trimită un astronaut în spaţiu în 2024

Ungaria intenţionează să trimită un astronaut în spaţiu în 2024, a declarat miercuri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, în cadrul conferinţei ministeriale a Agenţiei Spaţiale Europene desfăşurate la Sevilla, transmite MTI.

"Va fi o nouă ocazie pentru Ungaria de a se dezvolta şi de a avansa, concentrându-se pe pregătirea celui de-al doilea astronaut ungar, ce urmează să fie trimis pe Staţia Spaţială Internaţională - ceea ce considerăm a fi un plan realist pentru 2024 -, în cooperare cu agenţia rusă Roscosmos", a explicat Szijjarto.

Noile aspiraţii ale Ungariei în materie de politică externă, inclusiv în plan economic, cuprind participarea la exploatarea spaţiului în scopuri paşnice, a precizat ministrul ungar de externe cu ocazia conferinţei Space19#.

Ungaria, membră a Agenţiei Spaţiale Europene din 2015, are deocamdată un cosmonaut trimis în spaţiu, Bertalan Farkas, în 1980, care a petrecut peste şapte zile pe orbită în misiunea Soiuz 36 împreună cu sovieticul Valeri Kubasov.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu