Ungurii, în delir: Budapesta a primit organizarea unui eveniment sportiv major. Datele sunt impresionante

Ungurii, în delir: Budapesta a primit organizarea unui eveniment sportiv major. Datele sunt impresionante

Cel mai mare eveniment din istoria Ungariei, Campionatul Mondial de Atletism, va avea loc în acest an, la Budapesta. În perioada 19-27 august 2023, 2.000 de sportivi din peste 200 de țări vor veni în Ungaria pentru a participa la al treilea cel mai mare eveniment sportiv din lume. E pentru prima dată când evenimentul de top al atletismului va avea loc în Europa Centrală, în noul Centru Național de Atletism.

Campionatul Mondial de Atletism Budapesta 2023 e despre a arăta lumii tot ce are Ungaria mai bun de oferit, o adevărată sărbătoare a sportului pe o scenă unică. Cu locurile sale de patrimoniu mondial și panorama renumită în întreaga lume, Budapesta va oferi fundalul perfect pentru sportivi și fani.

14 competiții vor avea loc în Centrul Național de Atletism, special construit pe malul Dunării, în partea de sud a orașului. Alte șase competiții vor fi organizate în centrul orașului Budapesta, cum ar fi maratonul, care va începe și se va termin în Piața Eroilor.

Sportivii vor alerga prin siturile din Patrimoniul Mondial al Budapestei, cu panorama Castelului Buda în fundal. Cartierul istoric al Castelului e o atracție specială, care ascunde adevărate comori, precum Galeria Națională și Muzeul de Istorie din Budapesta.

Bulevardul Andrássy, cea mai lată stradă din țară, va avea un rol principal demn de numele său în cadrul maratonului. Bulevardul e mărginit de palate maiestuoase, magazine elegante și grădini magnifice. Aici, ies în evidență Opera și Piața Eroilor la capătul străzii, cu fantasticul Muzeu de Arte Frumoase și Kunsthalle de ambele părți. Multe branduri de lux și-au găsit o casă aici, iar metroul Millennium, primul metrou din Europa continentală, circulă pe sub Bulevardul Andrássy.

Centrul Național de Atletism va fi inaugurat la jumătatea lunii iunie. Pista de clasă mondială a fost finalizată, suprafața de alergare Mondo proaspăt amenajată, cu nouă benzi, e extrem de rapidă, dar și unică în Ungaria. Cu un design interior distinctiv și o structură spectaculoasă a acoperișului, clădirea e deja un punct luminos în oraș.

Unguri jpg

După încheierea Campionatului, malul Dunării va fi accesibil tuturor locuitorilor și vizitatorilor Budapestei, astfel încât moștenirea tangibilă a evenimentului va fi o adevărată experiență. Centrul Național de Atletism și împrejurimile sale vor fi un nou reper în oraș. Datorită dezvoltărilor urbane va fi creat un nou parc de agrement în zona din jurul locului de desfășurare a competiției, pentru ca studenții, precum și publicul larg, alergătorii și pasionații de sporturi în aer liber să se bucure de el.

În 2023, Budapesta sărbătorește cea de-a 150-a aniversare, un alt motiv pentru ca lumea să viziteze capitala Ungariei în acest an. Pe lângă Campionatele Mondiale de Atletism, Budapesta va oferi vizitatorilor o mare varietate de activități.

În ultimii ani, Budapesta a devenit cu adevărat o destinație preferată pentru turiștii străini. “Orașul podurilor” e un amestec european divers, are caracter și o cultură și istorie unice. Datorită dezvoltărilor din ultimul deceniu, nu există nicio parte a orașului care să nu poată fi accesată cu transportul public.

Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta e unul dintre huburile regiunii, cu zboruri către toate zonele Europei și are, de asemenea, o rețea extinsă, cu conexiuni către Statele Unite, China și chiar Australia.

Date-cheie pentru Mondialul de Atletism, găzduit de Budapesta

Așteptări

*Peste 2,000 de concurenți din 200 de țări

*3.500 de jurnalişti

*Peste 30.000 de fani străini

*1 miliard de urmăritori prin TV și online

Durată

*9 zile - Cinci evenimente dimineața și nouă seara, pe stadion; Șase evenimente gratuite pentru spectatori, ce se vor desfășura în centrul orașului

Centrul Național de Atletism

*35.000 de scaune

*Data de finalizare: aprilie 2023

*420.000 bilete puse la vânzare

*100.000 au fost deja vândute

*Cumpărătorii reprezintă, în prezent, 68 de țări

*În prezent, 60% dintre cumpărătorii de bilete sunt străini

Link-uri utile

*Bilete: tickets.wabudapest23.hu

*Vânzări pentru grupuri: tickets.wabudapest23.com/groups

*Website www.wabudapest23.com

*Instagram, Facebook, Twitter: @wabudapest23

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...