Ungurii nu o menajează pe Simona Halep. „O fraudatoare dovedită”

Ungurii nu o menajează pe Simona Halep. „O fraudatoare dovedită”

Procesul pentru dopaj al Simonei Halep ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare, potrivit spuselor fostului ei antrenor, Darren Cahill. Românca are parte de mulți susținători, dar în aceeași măsură sunt o mulțime de persoane care nu cred în nevinovăția ei.

Simona Halep se află în fața celui mai important episod din viața sa. Foto Getty images

De partea cealaltă a baricadei se află cea mai importantă publicație de sport din Ungaria, Nemzeti Sport, care o atacă dur pe sportiva din România.

Ziarul din țara vecină a analizat cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep, făcând mai multe observații dure la adresa constănțencei. Jurnaliștii maghiari susțin că Simona nu are dreptul la prezumția de nevinovăție, deoarece a fost depistată pozitiv cu substanța Roxadustat atât în proba A, cât și în proba B.

În cazul ei, nu se păstrează decența

Deși au precizat că mai multe personalități ale tenisului, precum Darren Cahill și Ion Țiriac, cred în nevinovăția Simonei Halep, jurnaliștii maghiari au catalogat-o pe româncă drept „fraudatoare dovedită”: „După două teste anti-doping pozitive, Simona Halep nu mai are dreptul la prezumția de nevinovăție.

Totuși, în cazul ei nu se păstrează decența, în condițiile în care în joc e o miză morală, dar și materială, deoarece niciun sponsor nu este bucuros să apară în aceeași fotografie cu o fraudatoare dovedită”, au scris jurnaliștii de la Nemzeti Sporti.

Se caută alți vinovați

Aceștia au mai adăugat că avocații angajați de Simona Halep fac eforturi să găsească un alt vinovat și că românca va primi, cel mai probabil, 8-9 luni de suspendare: „Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne este destinația finală, dar există o perspectivă de cel puțin opt luni până la nouă luni, cu toate consecințele ei previzibile și neprevăzute. Halep își poate permite cei mai buni avocați din lume”.

Simona Halep a fost depistată pozitiv în urma unui control efectuat la US Open 2022, disputat în luna august. Sportiva noastră a fost suspendată provizoriu și se așteaptă - nu a fost anunțat nimic oficial - ca procesul său să aibă loc săptămâna viitoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...