Ungurul ăsta nu e chiar așa PROSTOVAN. Uite ce TEORIE are!

Ungurul ăsta nu e chiar așa PROSTOVAN. Uite ce TEORIE are!

Gabor Vona, Jobbik: Am senzatia ca ceea ce se intampla in Transilvania nu e in primul rand o problema intre maghiari si romani, ci lupta dintre SUA si Rusia. 

Gabor Vona, liberal formatiunii de extrema dreapta ungare Jobbik, a declarat intr-un interviu pentru Digi24 ca, in opinia sa, conflictele care au afectat recent relatiile romano-ungare sunt rezultatele luptei intre SUA si Rusia, atata Budapesta cat si Bucuresti fiind "pioni pe tabla lor de sah".

Presedintele Jobbik a declarat ca "suntem folositi de jocurile marilor puteri. Si vad acum semnele acestui fenomen. Concret, ma gandesc la situatia in care marile puteri folosesc conflictele romano-ungare pentru a ne folosi ca pioni pe tabla lor de sah. Ei adancesc si ascut conflictele noastre, ne intorc unul impotriva celuilalt, si in locul coexistentei pasnice, normale, relatiile romano-ungare devin terenul conflictelor. Asa cum am spus, vad si traiesc aceste lucruri. Va spun sincer, nu sunt optimist in privinta viitorului apropiat. Consider ca atat politica externa ungara, cat si cea romana trebuie sa fie foarte lucide daca vrem sa evitam conflicte majore".

"La sfarsitul anului trecut au avut loc mai multe cazuri care pe mine m-au speriat. Autoritatile romane au actionat impotriva unor formatii rock ungare, actiuni greu de explicat, cel putin in ce ma priveste. Pe de alta parte un lider al Miscarii celor 64 de Comitate (HVIM) a fost arestat, ceea ce ridica deasemenea multe semne de intrebare. De aceea am dorit sa-l audiem pe ambasadorul Romaniei, fie in comisia pentru afaceri externe, din care fac parte si eu, fie in comisia pentru uniune nationala, care se ocupa de problemele maghiarilor de peste granite, ca sa clarificam aceste chestiuni. Regret ca dl ambasador nu a onorat aceasta invitatie si nu am putut sa avem o discutie cu el pe acest subiect. Nu vreau sa fac presupuneri, dar ma tem ca acest caz este tot un semn al inceputului razboiului ruso-american. Mie mi se pare ca marile puteri au inceput lupta de care eu ma tem foarte tare. Ma tem ca SUA si Rusia nu vor fi capabile sa isi tina sub control conflictul iar actiunile de care vorbeam imi intaresc tot mai mult convingerea ca avem de ce sa ne temem. Am senzatia ca ceea ce se intampla in Transilvania nu e in primul rand o problema intre maghiari si romani, problema nu e HVIM sau grupurile de rock, ci lupta dintre SUA si Rusia¬, a declarat Vona, rugat sa explice la ce s-a gandit cand a acuzat ca in Romania "autoritatile aplica masuri antimaghiare, de intimidare, ilegale de natura politica".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...