UNIAN: Prigojin are complici la Kremlin și nu ia el însuși decizii

UNIAN: Prigojin are complici la Kremlin și nu ia el însuși decizii

Acum trebuie să vedem cum se vor desfășura evenimentele din Rusia, transmite agenția ucraineană de știri UNIAN.

Danilov a comentat situația din Rusia. Foto: UNIAN

Fondatorul PMK „Wagner”, Evgheni Prigojin, are complici la Kremlin. El nu a luat independent decizia cu privire la tentativa de lovitură de stat din Rusia.

"Prigojin trebuie să aibă complici care se află la Kremlin. El nu ia decizii singur, nu se mișcă independent. Celălalt lucru este că vor vedea acum cum se vor desfășura evenimentele și apoi vor fi implicați maxim,” a spus secretarul Consiliului Național de Securitate Oleksiy Danilov la teleton. El a mai atras atenția asupra faptului că armata rusă nu s-a opus wagneriților.

"Trebuie să spun că armata nu rezistă militanților Wagner, în plus, localnicii le oferă apă și hrană și îi alimentează gratuit. Adică procesele din Rusia iau amploare", a adăugat Danilov.

Potrivit secretarului Consiliului Național de Securitate, în spatele lui Prigojin se află oameni puternici, cu ranguri înalte și poziții înalte.

În acest moment, nu aș vrea să spun în aer cine este: Surovikin sau altcineva. Crede-mă, Prigojin nu poate lua astfel de decizii de unul singur, nu este o figură independentă. Faptul că în spatele lui sunt oameni puternici cu ranguri înalte. iar funcţiile înalte nu mai este, un secret pentru nimeni”, a adăugat el.

Tentativa de revoltă în Rusia

În noaptea de 24 iunie, la ordinul lui Prigojin, trupele PMK „Wagner” au pornit către Moscova și chiar au preluat controlul asupra Rostovului și Voronejului. Președintele rus Vladimir Putin a numit astfel de acțiuni, „trădare”.

Deja seara, Prigojin a spus că, realizând toată responsabilitatea pentru faptul că sângele rus va fi vărsat de o parte și de alta, oprește desfășurarea coloanelor și se retrage în taberele de antrenament . Se observă că Prigojin a purtat negocieri cu dictatorul belarus Alexandru Lukașenko.

Potrivit presei, Kremlinul a făcut unele concesii către PMC. Autoritățile ruse i-au promis lui Prigojin și mercenarilor săi anumite „garanții de securitate”, precum și „rezolvarea problemei” ministrului Apărării Serghei Șoigu și a șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse Valeri Gherasimov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”