„Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire”

„Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire”

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu a acuzat miercuri dimineață că unii producători „vopsesc” carnea de pui pentru a induce în eroare clienții, fără a preciza la ce companii se referă.

Pulpe galbene de puiFoto: Tania Castan | Dreamstime.com

„Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată”, scrie Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că „este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen” și că „se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți”.

Postarea sa de pe Facebook este însoțită de imagini cu pui întregi, puși în recipiente cu apă, ce par să-și pierdut culoarea pe anumite părți ale pielii. De asemenea, a pus și o captură cu prospectul unui „aditiv furajer pentru folosirea în amestec, în furajul finit, pentru pigmentarea suplimentară a pielii păsărilor și colorarea gălbenușului de ou”.

„Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre”, a continuat șeful ANPC.

„Dacă adăugăm și ingredientul salmonella, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră”, afirmă Constantinescu, adăugând că, „astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”.

Foto articol: © Tania Castan | Dreamstime.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

5 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO