Unii oficiali israelieni cer un răspuns dur la atacul iranian: „Avem nevoie de un atac zdrobitor”

Unii oficiali israelieni cer un răspuns dur la atacul iranian: „Avem nevoie de un atac zdrobitor”

Miniștrii și parlamentarii de dreapta din Israel au făcut presiuni duminică pentru un răspuns rapid și agresiv la atacul aerian al Iranului din cursul nopții, punând presiune asupra liderilor israelieni pentru a rezista apelurilor la reținere ale președintelui Biden și ale altor lideri.

Itamar Ben-Gvir, ministrul israelian al securității naționale

Itamar Ben-Gvir, ministrul israelian al securității naționale, a lăudat apărarea Israelului - aproape toate sutele de rachete și drone au fost doborâte de forțele israeliene sau de aliați, inclusiv de Statele Unite - și a declarat pe rețelele de socializare că „acum avem nevoie de un atac zdrobitor”.

Atacul a provocat puține pagube, iar o singură persoană, un copil, a fost raportată ca având răni grave, scrie The New York Times.

Cu toate acestea, amploarea atacului iranian i-a determinat pe unii legislatori să spună că guvernul israelian nu a avut de ales decât să riposteze.

„Dacă acest guvern nu își înțelege responsabilitatea de a restabili elementul de descurajare și de a răspunde cu un atac împotriva Iranului, el pune în pericol viitorul statului Israel”, a declarat Tally Gotliv, membru al Parlamentului israelian din partea partidului de dreapta Likud al premierului Benjamin Netanyahu, Likud. "Fiecare minut care trece fără a ataca Iranul este o tragedie fără sfârșit".

Miki Zohar, ministrul culturii și sportului, a scris pe X că Iranul „și-a scos mănușile” și că Israelul „nu trebuie să fie relaxat față de capul de șarpe care lucrează pentru a distruge Israelul".

Unii parlamentari din opoziție au avertizat împotriva unui răspuns pripit, cerând în schimb ca Israelul să își reorienteze atenția asupra războiului din Gaza. Gideon Saar, un deputat al opoziției, a îndemnat la „răbdare strategică”, spunând că returnarea celor aproximativ 100 de ostatici încă reținuți în Gaza după atacurile conduse de Hamas la 7 octombrie ar trebui să rămână prioritatea Israelului.

„Acesta este lucrul corect și inteligent de făcut”, a declarat dl Saar pe rețelele de socializare. "Va veni și vremea Iranului".

Benny Gantz, membru al cabinetului de război al Israelului, a declarat că țara a avut ca scop „construirea unei coaliții regionale împotriva amenințării Iranului” în urma atacului iranian. Într-o declarație, domnul Gantz a declarat că Israelul va răspunde atacului iranian cu drone și rachete „în modul și la momentul care sunt adecvate pentru noi”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat