Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Uniunea Europeană consideră că bombardamentele Rusiei de la Alep "ar putea constitui crime de război"

Bombardamentele lansate de regimul sirian și de aliatul său rus asupra zonelor controlate de rebeli din orașul sirian Alep "ar putea constitui crime de război", a avertizat luni Uniunea Europeană, denunțând "o escaladare catastrofală a conflictului" care durează din 2011, relatează Reuters și AFP.

Totodată, în concluziile adoptate de către cei 28 de miniștri de externe ai UE se precizează că blocul comunitar va impune noi sancțiuni împotriva indivizilor și organizațiilor care susțin regimul sirian acuzat de represiunea sângeroasă din țară.

"De la începutul ofensivei de către regimul sirian și aliații săi, în special în Rusia, intensitatea și amploarea bombardamentelor din estul orașului Alep sunt în mod clar disproporționate", afirmă miniștrii de externe ai celor 28 de state membre UE într-un comunicat comun transmis în urma reuniunii de luni de la Luxemburg.

"Vizarea deliberată a spitalelor, a personalului medical, a școlilor și infrastructurii esențiale, precum și utilizarea bombelor baril, a bombelor cu dispersie și a armelor chimice ... ar putea reprezenta crime de război", au afirmat șefii diplomațiilor UE.

Pe de altă parte, armata rusă a anunțat luni că împreună cu armata siriană își va suspenda bombardamentele timp de opt ore joi la Alep în cadrul unei "pauze umanitare".

"O pauză umanitară va fi instituită pe 20 octombrie la Alep de la ora 08:00 la ora 16:00 locală", a declarat generalul Serghei Rudskoi, din cadrul Statului Major rus.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

2 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

3 ALERTĂ Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, despre care se spune că va fi premierul României, a vândut afacer…

4 Președintele, călcat în picioare după decizia CCR! Din păcate, Ioana Ene Dogioiu are dreptate!

5 Moise Guran / CCR și PSD, aceeași mizerie!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing