Uniunea Europeană pregăteşte un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 500 de milioane de euro

Uniunea Europeană pregăteşte un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 500 de milioane de euro

Uniunea Europeană plănuieşte să trimită Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 500 de milioane de euro, pentru ca aceasta să se poată apăra împotriva atacurilor Rusiei, a declarat vineri, la Bruxelles, un oficial al UE, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

UE pregătește un nou pachet de ajutor pentru Ucraina FOTO ARHIVĂ

Totodată, ar urma să se decidă asupra alocării a 45 de milioane de euro suplimentare pentru instruirea soldaţilor ucraineni în cadrul noii misiune de pregătire a UE.

Decizia ar urma să fie aprobată la o reuniune a miniştrilor de externe din UE care va avea loc luni la Bruxelles.

UE a trimis până acum şase pachete de ajutor militar pentru a finanţa arme şi echipamente pentru Ucraina, în valoarea totală de 3,1 miliarde de euro.

Banii vin dintr-un nou fond al UE pentru rambursarea statelor membre pentru că le furnizează partenerilor UE arme sau echipament. Fondul era prevăzut iniţial cu 5 miliarde de euro, însă în decembrie a mai primit o suplimentare de 2 miliarde de euro.

Ţările care sprijină Ucraina trebuie să se concentreze şi pe furnizarea muniţiei pentru sistemele mai vechi şi pe sprijin în mentenanţa acestora, nu doar pe livrările de noi arme Kievului, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg , potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...