Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul": Pensiile militare nu sunt speciale şi nu constituie un privilegiu

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul": Pensiile militare nu sunt speciale şi nu constituie un privilegiu

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul" (UMPMM) respinge ferm orice asociere a pensiilor militare cu ideea de pensii speciale, iar hotărârea deputaţilor prin care pensiile militare sunt considerate ca fiind speciale este un act neconstituţional, se arată într-un comunicat al uniunii, remis, joi, AGERPRES.

"Militarii şi poliţiştii au pensii ocupaţionale încă de la Cuza şi au fost mereu în prima linie, punându-şi viaţa în slujba făuririi statului roman modern. Această categorie profesională a dovedit acest lucru şi în teatrele de război, apărând pacea lumii, dar şi în timpul pandemiei de coronavirus. Pensiile militare nu sunt speciale şi nu constituie un privilegiu acordat militarilor sau poliţiştilor. Pensiile militare reprezintă recunoaşterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară şi îşi slujesc ţara sub jurământ", spun reprezentanţii UMPMM.

Ei amintesc că preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul", Gabriel Oprea, este cel care a iniţiat şi a promovat in Parlament Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, considerată de către uniune o lege dreaptă pentru militari.

"Avem convingerea că membrii Curţii Constituţionale vor privi cu responsabilitate această situaţie referitoare la pensiile militare şi vor respinge proiectul prin care se doreşte tăierea acestora, declarându-l neconstituţional", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…