Uniunea Națională a Patronatului Român, despre mandatul lui Jianu: Pentru prima dată după 1990, mediul de afaceri era prioritar

Uniunea Națională a Patronatului Român, despre mandatul lui Jianu: Pentru prima dată după 1990, mediul de afaceri era prioritar

Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) privește cu îngrijorare demisia ministrului pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, arătând că, în scurtul mandat al acestuia, problemele mediului de afaceri au fost considerate prioritare pentru prima dată din 1990 încoace, potrivit unui comunicat al uniunii patronale, remis, joi, AGERPRES.

"Întâlnirile pe care le-am avut cu prilejul înființării Consiliului Consultativ Antreprenorial (CCA) de pe lângă ministerul pe care l-a condus ne-au încurajat să sperăm că în sfârșit mediul de afaceri va avea o reprezentativitate importantă la nivel guvernamental și că proiecte importante pentru mediul de afaceri din România vor fi puse în practică. De altfel, chiar de-a doua zi de la înființarea acestui Consiliu Consultativ, comisiile înființate pe câteva proiecte importante pentru mediul de afaceri au și început să lucreze, iar reprezentanții noștri în aceste comisii au fost încântați de modul profesionist în care problemele mediului de afaceri erau dezbătute", se arată în comunicat.

Potrivit UNPR, era pentru prima dată când, după revoluția din 1990, problemele de fond cu care se confruntă mediul de afaceri din România erau tratate că priorități ale Guvernului prin ministerul condus de Jianu.

"UNPR alături de CNIMM condusă de președintele Jianu până la preluarea portofoliului de ministru al Ministerului pentru Mediul de Afaceri au fost și sunt singurele confederații patronale naționale care au avut și au o largă recunoaștere la nivel național. De aceea, avem speranța că, revenind în funcția de președinte al confederației patronale, domnul Florin Jianu va avea un rol decisiv în dinamizarea și coagularea mișcării patronale din România", se mai precizează în comunicat.

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și-a anunțat demisia joi dimineață din Guvernul Grindeanu pe pagina de Facebook, subliniind că se oprește din activitatea guvernamentală pentru că așa îi dictează conștiința, "iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume".

"Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume. Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", a scris Jianu pe Facebook.

Acesta afirmă că a muncit cu "credință și îndârjire" în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu s-a gândit că munca sa poate fi umbrită "într-un mod atât de brutal și de nedrept".

"Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!", afirmă Jianu pe pagina de socializare.

Totodată, șeful de la IMM-uri susține, printre altele, că, în momentul de față, este vorba despre "un război" pe care nu îl împărtășește și pe care îl vrea cât mai repede oprit, adăugând că sunt oameni în actualul Guvern și în PSD pe care îi apreciază și în a căror bună credință își pune în continuare speranța de a restaura "competența și cinstea".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia