Univ. Craiova - FCSB 1-2. Final încins de partidă cu 2 penalty-uri acordate gazdelor. FCSB urcă pe poziția secundă în clasament

Univ. Craiova - FCSB 1-2. Final încins de partidă cu 2 penalty-uri acordate gazdelor. FCSB urcă pe poziția secundă în clasament

Meci nebun în Bănie cu multe faze spectaculoase pe final. Universitatea Craiova a fost aproape de o revenire de la 0-2, însă roș-albaștrii au protejat foarte bine avantajul și au obținut toate punctele.

FOTO Captura Digisport

FCSB avea nevoie de toate cele 3 puncte pentru a reintra în lupta la titlu. A fost un meci tensionat în care jucătorii roș-albaștri au preferat să adopte un joc mai închis și defensiv pentru a se asigura că pleacă acasă cu toate punctele. Târnovanu a fost din nou în formă maximă și a închis poarta de foarte multe ori în situații în care oltenii au avut șanse mari de a marca.

Deși gazdele au fost mult mai ofensive în prima repriză, FCSB a profitat la un corner excecutat perfect de Florinel Coman și Compagno a deschis scorul cu o lovitură de cap, în minutul 40. Oaspeții au intrat cu avantaj minim la pauză.

După pauză, Sorescu i-a luat locul lui Miculescu și a ajutat jocul ofensiv al oaspeților. În minutul 80 arbitrul a acordat un penalty după ce Cristea ar fi atins mingea cu mâna. Decizia centralului a fost contestată de Cristea și coechipierii săi însă nici de la VAR nu au venit modificări ale deciziei lui Istvan Kovacs.

Andrei Ivan a transformat cel mai slab penalty bătut vreodată în Liga 1 și a ratat șansa de a-i readuce pe olteni în joc. Cei de la FCSB au profitat imediat și au dublat diferența la următorul atac după un dribling superb făcut de Pantea în careul advers. Acesta a încercat să tragă la poartă, însă mingea a ajuns la Sorescu care a punctat fără emoții din 2 metri.

În prelungirile partidei, Dawa a făcut o gafă imensă în propriul careu și arbitrul a dictat un nou penalty pentru gazde. De această dată Koljic a redus din diferență însă s-a dovedit a fi prea târziu pentru a smulge măcar un egal vicecampioanei.

FCSB obține o victorie importantă în prima partidă din returul play-off-ului și urcă pe poziția secundă, la doar 3 puncte de liderul Farul. CFR Cluj poate reveni pe locul 2 dacă câștigă cu Rapid, luni seară.

Etapa viitoare, FCSB primește vizita celor de la Sepsi OSK, formație care a încurcat liderul Farul Constanța și a relansat lupta la titlu.

Universitatea Craiova a ratat șansa de a urca pe podium. Etapa viitoare, oltenii vor merge pe terenul campioanei unde își joacă ultima șansă de a mai spera la un loc pentru cupele europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...