Universitatea din București s-a constituit parte civilă în dosarul 'Mineriadei'

Universitatea din București s-a constituit parte civilă în dosarul 'Mineriadei'

Universitatea din București s-a constituit parte civilă în dosarul ''Mineriadei'', a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al UB, Mirabela Amarandei.

"La începutul lunii aprilie, Universitate din București a trimis o adresă către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv domnului procuror general al României, Augustin Lazăr, prin care s-a constituit parte civilă în dosarul 'Mineriadei' din 1990", a afirmat Amarandei.

Potrivit acesteia, este vorba despre un prejudiciu material, dar și unul moral, în urma evenimentelor din iunie 1990.

"Pe de o parte, vorbim de prejudiciul material adus Universității din București ca urmare a distrugerii spațiilor universității — și mă refer aici la Facultatea de Biologie, Facultatea de Litere, Facultatea de Geografie, Facultatea de Matematică, Facultatea de Istorie și Facultatea de Drept. Nu în ultimul rând, distrugerile unor colecții rare ale Facultății de Geologie. Mai mult decât atât, este vorba despre prejudiciul moral și datoria morală pe care Universitatea din București o are față de profesori, studenți, cercetători, personalul administrativ, care, la acea vreme, au fost agresați, umiliți de minerii care au pătruns în spațiile universității ilegal în iunie 1990", a arătat purtătorul de cuvânt al UB.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...