Unul din doi francezi este favorabil ieșirii Greciei din zona euro (sondaj)

Unul din doi francezi este favorabil ieșirii Greciei din zona euro (sondaj)

Unul din doi francezi (50%) este favorabil ieșirii Greciei din zona euro, potrivit unui sondaj publicat marți de cotidianul Le Parisien, preluat de Reuters. Sondajul Odoxa a fost realizat luni, la o zi după ce electoratul elen a votat, în proporție de peste 61%, împotriva propunerilor de acord ale creditorilor internaționali.

În urmă cu o lună, procentul celor care susțineau un eventual 'Grexit' era de doar 39%, creșterea semnalând frustrarea tot mai mare chiar și Franța față de politica Atenei.

În schimb, potrivit aceluiași sondaj, 75% dintre cei chestionați s-au declarat în dezacord cu afirmația că 'politicile de austeritate sunt singura cale de ieșire din criză pentru Europa'. Totodată, 55% sunt favorabili unei restructurări a datoriei grecești.

În pofida apelurilor din această săptămână ale Frontului Național pentru dizolvarea zonei euro, sprijinul francezilor față de moneda euro a crescut, 67% dintre ei opunându-se abandonării monedei unice și revenirii la franc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...