Unul dintre cei mai faimoși copaci din Regatul Unit a fost „doborât intenționat” VIDEO

Unul dintre cei mai faimoși copaci din Regatul Unit a fost „doborât intenționat” VIDEO

Unul dintre cei mai fotografiaţi copaci din Regatul Unit, situat lângă Zidul lui Hadrian din nord-estul Angliei, a fost „doborât intenţionat", a anunţat joi agenţia care administrează parcul naţional în care se afla arborele, informează AFP.

Celebrul arbore Sycamore Gap a fost „doborât”. Foto Captură video YouTube

Agenţia Parcului Naţional Northumberland este în măsură confirme că, din păcate, celebrul arbore Sycamore Gap s-a prăbuşit în noaptea trecută", a precizat instituţia britanică într-un comunicat.

Avem motive să credem că a fost doborât intenţionat", se adăugă în acelaşi comunicat.

Situat lângă celebrul zid construit în epoca Romei Antice pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, acel majestuos arţar dintr-un peisaj spectaculos a apărut în cinematografie în „Robin Hood: Prince of Thieves'", un film cu Kevin Costner din anul 1991, scrie Agerpres.

Potrivit unor fotografii distribuite pe reţelele de socializare, doar un trunchi - retezat în plan orizontal - a mai rămas din Sycamore Gap Tree , desemnat „copacul anului" din Anglia în 2016.

Poliţia locală a anunţat deschiderea unei anchete şi încearcă să afle dacă a fost comisă o infracţiune penală.

Deputata din acel comitat, Mary Foy, a denunţat „un act de vandalism prostesc" şi „sfâşietor" comis asupra unui reper al regiunii Nord-Est din Regatul Unit.

Sunt foarte tristă pentru ceea ce s-a întâmplat cu emblematicul Sycamore Gap, care va îndurera atât de mulţi oameni din ţara întreagă şi chiar din lume", a adăugat ea.

Pe reţeaua de socializare X, politicianul local Steven Bridgett a afirmat că arborele a fost „tăiat fără nicio îndoială cu o drujbă".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB