Unul dintre cei mai sălbatici criminali, Marian Jugaru, a fost condamnat pe viață

Unul dintre cei mai sălbatici criminali, Marian Jugaru, a fost condamnat pe viață

Marian Jugaru, un bărbat de 50 de ani din comuna vrânceană Dumitrești, este unul dintre criminalii atroce ai României, condamnat la închisoare pe viață printr-o decizie a Tribunalului Vrancea, dată în ziua de 14 februarie 2022, relatează Ziare.com .

Individul, de un sadism extrem, a ucis în bătaie o femeie însărcinată în trei luni, a violat cu securea la gât pe o a doua, iar pe cea de-a treia victimă a sa a torturat-o folosind un clește metalic cu ajutorul căruia i-a scos cu forța nu mai puțin de șase dinți. Nebunia criminalului nu s-a oprit aici. Și-a vărsat furia și asupra unui băiețel de nici doi ani, copilul femeii ucise în bătaie, pe care l-a legat la mânuțe cu cătușe metalice, l-a fotografiat plângând și a postat apoi imaginile crunte pe Facebook cu mesajul ”E frică de pușcărie”.

Toate aceste atrocități s-au petrecut în decurs de câteva zile, la începutul lunii iunie a anului trecut. Bărbatul, un recidivist, condamnat în trecut pentru crimă, era renumit în comunitate pentru comportamentul său extrem de violent. Liberat condiționat din închisoare, Jugaru revenise în comuna Dumitrești unde a încercat cumva să-și refacă viața și să recupereze timpul pierdut în pușcărie.

Trăia cu două femei în același timp pe care le exploata în cel mai violent mod cu putință. Le trimitea la cerșit sau la muncă în sat, iar el cheltuia banii câștigați de cele două concubine. Una dintre ele a decis să fugă din casa bărbatului, după un episod de o violență greu de descris.

A fost violată sub amenințarea cuțitului, lovită cu securea peste față pentru ca în cele din urmă să-i fie scoși cu un clește șase dinți. Cea de-a doua concubină, și ea chinuită și bătută în mod frecvent, nu avea unde să fugă. Nu mai avea rude, îl avea pe Stelică, un băiețel de nici doi ani dintr-o relație anterioară și în plus era și însărcinată în trei luni, așa că a rămas și a răbdat chinuri groaznice.

Oamenii din sat știau când Jugaru își bătea concubina. Scotea o boxă în curte și dădea volumul la maxim tocmai pentru ca vecinii să nu audă strigătele de durere ale tinerei. Ultima zi din viața Cristinei a fost o tortură care a durat ore în șir.

Pe 4 iunie 2021, la ora 7 dimineața, Jugaru a pornit boxa și nu a mai oprit muzica decât a doua zi, în jurul orelor 4 dimineața. În acest interval de timp, Cristina a fost pur și simplu calcată în picioare până la moarte. În dimineața de 5 iunie, una dintre vecine a venit la poarta criminalului și i-a cerut să dea volumul boxei mai încet. Atunci a zărit-o pe Cristina, întinsă în fața casei, cu urme de sânge pe corp. Femeia și-a întrebat vecinul dacă are nevoie de ajutor, dar acesta a refuzat-o, explicând că soția lui a făcut o criză de epilepsie și că își va reveni singură cât de curând. N-a fost să fie așa.

Când a realizat că și-a ucis partenera, bărbatul a decis să sune la 112 și să ceară ajutor, însă în timpul apelului a îndrugat o serie de minciuni, încercând să ascundă omorul. I-a spus operatorului că soția sa a venit dintr-o vizită de la ”un cumătru” plină de răni, și-a făcut un ness după care i s-a făcut rău. Când echipajul de la ambulanță a ajuns în curtea criminalului a realizat că pacienta este decedată, iar moartea nu i s-a tras de la o cană cu ness. Femeia era plină de răni mai ales în jurul capului, dar și pe restul corpului, motiv pentru care medicii au chemat un echipaj de poliție.


În timpul anchetei, polițiștii au aflat de la martorii audiați că bărbatul mai făcuse și alte victime. Doar cu o noaptea înainte să-și omoare soția, Jugaru a violat cu bestialitate o vecină care venise în vizită. A ținut-o cu forța în casă, și a întreținut relații sexuale cu ea în mod brutal, în repetate rânduri, de seara până dimineața, sub amenințarea cuțitului. În tot acest timp, alungată cu forța din încăpere, Cristina a rămas paralizată de frică în fața ușii, asistând neputincioasă la ororile care se petreceau casă.

Atunci când a îndrăznit să-i ceară bărbatului ei să o lase în pace pe femeia pe care o siluia, Jugaru a amenințat-o cu moartea. Amenințarea avea să se concretizeze câteva ore mai târziu.

Tot în timpul anchetei polițiștii din Vrancea aveau să primească o serie de șapte fotografii trimise de cineva din afara României. În imagini era surprins un copil mic, de cel mult un an, care avea mâinile imobilizate cu cătușe metalice. În aproape toate fotografiile se vedea că băiețelul plânge. Imaginile fuseseră postate pe Facebook, iar când au verificat contul, polițiștii și-au dat seama că aparține lui Marian Jugaru.

Audiat, bărbatul nu a recunoscut nimic din atrocitățile de care era acuzat. A încercat să dea vina pe cealaltă parteneră a sa de viață, despre care a spus că a fost și ea în casă când a murit Cristina. Iar despre fotografiile cu băiețelul încătușat a explicat că au fost făcute de mamă, iar el nu a făcut altceva decât să le posteze pe Facebook, fără să-și dea seama că face ceva rău.

Anchetatorii au fost însă de cu totul altă părere. Băiețelul, aflat acum în grija statului, a fost expertizat de un psiholog care a dat verdictul: prezintă simptome specifice sindromului copilului bătut, în plus avea și răni pe corp, semn că nici el nu avusese parte de un tratament diferit față de cel al mamei sale.

Reprezentat în instanță de DGASPC Vrancea, băiețelul s-a constituit parte civilă în proces și a cerut daune morale de 100.000 de euro.


Marian Jugaru a fost arestat preventiv, fiind trimis în judecată în august 2021. După șase luni de proces, a fost găsit vinovat pentru patru infracțiuni: omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, viol și rele tratamente aplicate minorului.

Instanța nu a acceptat valoarea daunelor de 100.000 de euro cerute de DGASPC pentru băiețel și nici plata unei indemnizații lunare de 3.300 de lei, obligând inculpatul să plătească daune de doar 26.000 de euro.

”Obligă inculpatul la despăgubiri civile după cum urmează: -20.000 euro în echivalent lei la data plăţii cu titlu de daune morale în raport cu infracţiunea de omor calificat; -6.000 euro în echivalent lei la data plăţii cu titlu de daune morale în raport cu infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului. Respinge, ca nefondate, restul pretenţiilor constând în daune morale solicitate de pers.văt./p.civ. prin DGASPC Vrancea. În baza disp. art. 1386 alin. 3 C.civ. obligă pe inculpatul Jugaru Marian să plătească părţii civile prin DGASPC Vrancea o prestaţie periodică în sumă de 345 lei lunar de la data de 05.06.2021 şi până la 31.12.2021 inclusiv şi de 380 lei lunar de la data de 01.01.2022 şi până la majoratul minorului. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de obligare a inculpatului la prestaţia periodică în cuantum de 3.300 lei lunar”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Sentința dată de Tribunalul Vrancea nu a fost atacată până în data de 16 februarie 2022.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…