Unul dintre cele mai luxoase veliere din lume soseşte în Portul Constanţa

Unul dintre cele mai luxoase veliere din lume soseşte în Portul Constanţa

„Bijuteria” Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave cu vele din lume, soseşte sâmbătă în Portul Constanţa, având la bord aproape 150 de turişti, majoritatea americani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre cele mai luxoase veliere din lume soseşte în Portul Constanţa

Royal Clipper soseşte, în premieră, în Portul Constanţa şi va ancora, la ora 11.00, la terminalul de pasageri. Vasul are 147 turişti la bord, majoritatea americani, şi vine la Constanţa din portul bulgăresc Burgas.

Nava are o capacitate de 227 de pasageri, un echipaj format din 106 persoane, fiind utilată cu 114 cabine de lux. Royal Clipper a fost lansată la apă în anul 2000, în prezenţa reginei Silvia a Suediei, designul navei fiind inspirat de Preussen, legendara navă de luptă germană. Are 42 de vele, lungimea navei fiind de 135 de metri.

Constructorul este Stocznia Gdanska/MerwedeShipyard, vasul purtând în prezent pavilionul statului Malta.

Royal Clipper va părăsi portul Constanţa tot sâmbătă, către portul bulgăresc Varna, plecarea fiind fixată pentru ora 23.00. Programul celor 147 de turişti americani include, la alegere, vizitarea unor obiective din oraşul şi judeţul Constanţa, pot participa la Festivalul Scoicilor, ce va avea loc în Piaţa Ovidiu, ori pot vizita muzele în cadrul evenimentul intitulat „Noaptea Muzeelor”.

Nava, supranumită „Steaua Mărilor”, şi-a mai avizat o sosire în Portul Constanţa, în luna iunie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”