Unul dintre cele mai mari diamante negre din lume, prezentat într-o expoziţie organizată de Christie's

Unul dintre cele mai mari diamante negre din lume, prezentat într-o expoziţie organizată de Christie's

O expoziţie care include unul dintre cele mai mari diamante negre din lume a fost vernisată luni la sediul din Londra al casei de licitaţii Christie's.

Exopoziție de diamante FOTO: Facebook

Expoziţia "Wallace Chan: The Wheel Of Time" este prezentată la sediul londonez al casei Christie's pentru a omagia cariera de cinci decenii a artistului şi creatorului de bijuterii Wallace Chan, în vârstă de 67 de ani, scrie Agerpres.

Printre obiectele expuse se află şi "Legend Of The Colour Black", o sculptură în forma unei broşe ce poate fi purtată pe umăr şi care conţine un diamant negru.

Piesa centrală a sculpturii este unul dintre cele mai mari diamante negre din lume, care are 312,24 de carate şi o greutate de 62,45 de grame.

Expoziţia, considerată cea mai amplă dedicată în Europa creaţiilor realizate de Wallace Chan, conţine 150 de bijuterii şi şase sculpturi din titan.

Titlul expoziţiei este o metaforă aleasă pentru a ilustra laboriosul proces creativ al artistului, care necesită o atenţie meticuloasă faţă de detalii şi adoptarea esteticii chinezeşti, au precizat reprezentanţii casei Christie's.

Majoritatea obiectelor expuse au fost împrumutate de la numeroşii colecţionari străini care au achiziţionat de-a lungul timpului creaţii semnate de Wallace Chan.

Această expoziţie cu acces liber va rămâne deschisă până pe 10 septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”