Unul dintre pasagerii morți pe Titan a fost blocat timp de trei zile în submersibil, într-o călătorie anterioară

Unul dintre pasagerii morți pe Titan a fost blocat timp de trei zile în submersibil, într-o călătorie anterioară

Una dintre victimele care a murit pe submersibilul Titan al OceanGate, în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului, a declarat înaintea tragediei că a fost blocat sub apă timp de trei zile, fără comunicare, într-o călătorie anterioară.

Submersibilul Titan FOTO: Profimedia

Christine Dawood, soția omului de afaceri britanico-pakistanez Shahzada Dawood și mama lui Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, ambii morți în ultima expediție a lui Titan către epava Titanicului, a declarat pentru The New York Times că, în ultima călătorie fatidică, Paul-Henri Nargeolet (și el pasager pe Titan) a făcut o prezentare despre călătoriile sale anterioare la Titanic, scrie Insider .

Exploratorul francez în vârstă de 77 de ani, poreclit "Mr. Titanic", era un scafandru veteran de mare adâncime care a fost în 37 de călătorii reușite la epavă înainte de a se îmbarca în călătoria fatală a OceanGate luna trecută.

În timpul prezentării sale, Nargeolet și-a amintit că odată a fost "blocat acolo timp de trei zile și submarinul a fost în afara comunicării", a declarat Christine Dawood pentru Times.

Soțul ei nu a fost deranjat de poveste și a rămas dornic să meargă în călătorie, a adăugat ea.

"Oh, Doamne, este atât de tare", și-a amintit ea că i-a spus. "Strângea totul. Avea o strălucire mare pe față vorbind despre toate aceste lucruri tocilare."

Ceilalți pasageri de la bordul submersibilului au fost CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, și miliardarul britanic Hamish Harding.

În afară de Nargeolet, alți foști pasageri ai submersibilului Titan și-au amintit, de asemenea, că au pierdut comunicarea în timp ce se aflau pe navă.

Mike Reiss, scenarist și producător pentru "The Simpsons", a declarat că Titan a întâmpinat probleme de comunicare în timpul călătoriei sale la Titanic cu OceanGate anul trecut.

"Am făcut patru scufundări diferite cu compania, una pe Titanic și trei în largul orașului New York, iar comunicarea s-a pierdut, cel puțin pentru scurt timp, de fiecare dată", a declarat Reiss pentru CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?