Unul dintre suspecții masacrului din Canada, găsit mort. Poliție: Se poate să fi fost ucis de fratele său

Unul dintre suspecții masacrului din Canada, găsit mort. Poliție: Se poate să fi fost ucis de fratele său

Unul din cei doi suspecţi ai atacurilor de duminică din Canada a murit şi corpul său a fost găsit într-una din localităţile unde care au avut loc crimele, a anunţat luni poliţia, notează AFP, citat de Agerpres.

Damien a fost găsit mort de polițiști FOTO EPA EFE

Corpul lui Damien Sanderson, care prezenta mai multe "răni vizibile", a fost descoperit în comunitatea indigenă James Smith Cree Nation "într-o zonă ierboasă, în apropierea unei case în curs de examinare", a explicat comisarul adjunct al Poliţiei Regale Canadiene, Rhonda Blackmore.

Celălalt suspect este în libertate

Celălalt suspect, fratele său, Miles Sanderson, este încă în libertate şi este posibil să fi fost rănit, a adăugat ea într-o conferinţă de presă. Ar putea "avea nevoie de îngrijiri", a mai spus Rhonda Blackmore. "Nu putem spune cu siguranţă cum a murit Damian, dar se poate să fi fost ucis de fratele său", a adăugat ea.

Oamenii, sfătuiți să fie vigilenți în continuare

Poliţia a numărat 13 scene ale crimei în localităţi îndepărtate din centrul-vestul ţării, printre care o comunitate indigenă. Poliţia a precizat că Myles Sanderson era încă "în libertate" şi reprezintă o "ameninţare". "Recomandăm oamenilor să fie vigilenţi în continuare, este considerat periculos. Acţiunile sale au arătat că este violent", a spus poliţia.

Autorităţile nu au comunicat deocamdată nicio informaţie cu privire la victime. Dar majoritatea dintre ei sunt indigeni. În Canada, acestea din urmă reprezintă aproximativ 5% din populaţie - 38 de milioane de locuitori - şi trăiesc în comunităţi frecvent devastate de şomaj şi sărăcie, reaminteşte AFP.

"Am pierdut un vecin bun"

Poliția canadiană a anunțat duminică, 4 septembrie, că cel puțin 10 persoane au fost ucise și alte 15 rănite prin înjunghiere în provincia Saskatchewan.

Înjunghierile au fost raportate dimineaţa devreme (05:40) şi au avut loc în mai multe locuri, printre care comunitatea indigenă James Smith Cree Nation şi oraşul învecinat Weldon din provincia Saskatchewan. Au fost identificate 13 scene ale crimei.

Poliţiştii sunt pe urmele a doi suspecţi, Damien Sanderson (31 de ani) şi Myles Sanderson (30 de ani). Localitatea James Smith Cree Nation, cu o populaţie de 2.500 de locuitori, a declarat stare de urgenţă locală.

De asemenea, locuitorilor din Saskatchewan li s-a cerut să stea acasă pentru a fi în siguranţă. Diane Shier, o locuitoare din Weldon, a declarat pentru Canadian Press că vecinul ei, care locuia împreună cu nepotul, a fost ucis."Sunt foarte afectată pentru că am pierdut un vecin bun", a declarat ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro