UPDATE / DIICOT: Angajați ai Jandarmeriei Române, acuzați de camătă și delapidare

UPDATE / DIICOT: Angajați ai Jandarmeriei Române, acuzați de camătă și delapidare

UPDATE ORA 13.56 Procurorii DIICOT au efectuat joi 12 percheziții în București și județul Ilfov, într-un dosar în care angajați din cadrul Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române sunt acuzați de camătă și delapidare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au efectuat, împreună cu ofițeri de poliție din cadrul MAI — IGPR — DCCO, 12 percheziții imobiliare (din care 7 la sediile unor instituții publice) pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, delapidare și alte infracțiuni.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011 și până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române au constituit un grup infracțional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile și, de asemenea, și-au însușit fără drept bunuri și valori aparținând unității din cadrul căreia făceau parte", se arată în comunicat.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române — Brigada Specială de Intervenție București "Vlad Țepeș" și al MAI.

UPDATE ORA 10.00 Percheziții DIICOT la Jandarmeria Română (surse)

Procurorii DIICOT efectuează joi dimineața percheziții la o unitate a Jandarmeriei Române, de unde sunt ridicate documente, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?