UPDATE Accident feroviar în Germania: Operațiunile de căutare a supraviețuitorilor s-au încheiat, bilanțul revizuit este de 10 morți și 81 de răniți

UPDATE Accident feroviar în Germania: Operațiunile de căutare a supraviețuitorilor s-au încheiat, bilanțul revizuit este de 10 morți și 81 de răniți

Poliția germană a anunțat, miercuri dimineață, încheierea operațiunii de căutare a eventualilor supraviețuitori în urma accidentului feroviar produs marți în sudul Germaniei și soldat cu 10 morți și 81 de răniți, transmite DPA. Purtătorul de cuvânt al poliției germane Andreas Guske a declarat că la locul accidentului au fost găsite zece cadavre, încheindu-se astfel căutările eventualilor supraviețuitori. El și-a exprimat optimismul în legătură cu evoluția stării de sănătate a celor 81 de răniți, dintre care 18 au suferit răni grave.

Noile informații corectează o relatare anterioară a DPA, care anunțase că pasagerul dat dispărut în urma accidentului feroviar a fost găsit decedat și că bilanțul accidentului ar fi ajuns astfel la 11 morți și 78 de răniți.

Accidentul s-a produs marți în jurul orei locale 06:50 (05:50 GMT), aproximativ la jumătatea drumului de șase kilometri între stațiunea Bad Aibling și orașul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de granița cu Austria. Trenurile transportau în total circa 150 de pasageri, în principal navetiști.

Conform poliției, mai multe persoane s-ar fi putut afla în trenuri dacă această săptămână nu era una de vacanță.

Sute de membri ai serviciilor de urgență, inclusiv echipe de salvamontiști, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au rămas răsturnate lângă șine.

Anchetatorii au anunțat că investighează posibilitatea unei disfuncționalități tehnice sau a unei erori umane drept potențială cauză a accidentului. Potrivit DPA, experții examinează două 'cutii negre' găsite la bordul trenurilor, o a treia fiind dată dispărută la locul accidentului.

Ministrul transporturilor german Alexander Dobrindt a menționat că trenurile și calea ferată erau dotate cu sistemul automat de frânare PZB, care a fost introdus în Germania după ce 10 persoane au murit în 2011 în apropiere de Magdeburg, atunci când un conductor de tren nu a oprit la două semnale roșii.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie