UPDATE Accident rutier Brașov/Două elicoptere pregătite să intervină, 20 de persoane transportate la spital; accidentul, anunțat la 12,36

UPDATE Accident rutier Brașov/Două elicoptere pregătite să intervină, 20 de persoane transportate la spital; accidentul, anunțat la 12,36

UPDATE ORA 14.49 Două elicoptere ale Inspectoratului de Aviație al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie, în accidentul care a avut loc în localitatea Perșani, județul Brașov, informează MAI.

Potrivit sursei citate, efectivele MAI au transportat 20 de persoane la spitalele din Brașov.

''Potrivit primei evaluări a echipelor medicale, în urma accidentului patru persoane au decedat, pompierii acționând, încă, pentru descarcerarea a trei dintre acestea. La fața locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o mașină de stingere a incendiilor și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (peste 50 de lucrători ai ISU și ai Ambulanței). Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost efectuat la ora 12,36, iar la ora 12,40 a fost activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului a fost constituit un punct medical avansat. De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 și MI-8) ale Inspectoratului de Aviație al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie'', precizează MAI.

Autocarul răsturnat transporta 28 de copii și 3 adulți. Patru persoane și-au pierdut viața: un copil și trei adulți.

Poliția Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Brașov — Făgăraș, la kilometrul 205+200 de metri, între localitățile Perșani și Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenție. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râșnov — Zărnești — Șinca Nouă — Șinca Veche — Șercaia

Situația este permanent monitorizată la nivelul MAI, prin Centru Național de Conducere Integrată.

ORA 14.19 Accident rutier Brașov: MAI are pregătit un elicopter, dacă situația o impune

Ministerul Afacerilor Interne are pregătit un elicopter pentru a interveni, dacă situația o impune, după accidentul rutier din zona localității Perșani, județul Brașov.

Oficiali din MAI au precizat că patru persoane au murit, iar alte două au răni grave , răniții urmând să fie duși la Brașov.

''La fața locului este închisă circulația și se iau măsuri de asigurare a perimetrului. Sunt aproximativ 30 de polițiști și jandarmi pentru a permite acțiunea SMURD și ISU în perimetru. De asemenea, peste 50 de angajați ISU și SMURD sunt prezenți la fața locului. S-a apreciat că nu se impune trimiterea unui elicopter, degajarea victimelor urmând să fie făcută cu resurse locale. MAI are pregătit un elicopter, dacă situația o impune. Răniții urmează să fie duși la Brașov'', au afirmat oficialii citați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

2 Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

3 VIDEO Imagini SF din Coreea de Sud...

4 Da, așa arată acum Radu Mazăre...

5 Foarte interesante amănunte...