UPDATE Argeș: 13 persoane transportate la spital în urma accidentului în care au fost implicate două autobuze

UPDATE Argeș: 13 persoane transportate la spital în urma accidentului în care au fost implicate două autobuze

Numărul persoanelor rănite în accidentul rutier din județul Argeș, în care au fost implicate două autobuze, se ridică la 13, victimele fiind transportate la spitalele din Pitești și Mioveni, a anunțat prefectul Cristian Soare.

Conform acestuia, ambele autobuze transportau angajați ai societății Automobile Dacia.

"Din primele informații, au fost 80 de angajați de la Dacia în cele două autobuze care s-au ciocnit. (...) Sunt 13 victime, o victimă cu atac de panică va fi dusă la spitalul de la Mioveni și celelalte 12 la Pitești", a declarat prefectul.

Conform reprezentanților ISU Argeș, nu a fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare decât pentru eliberarea unuia dintre șoferii de autobuz.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului. Din primele cercetări a rezultat că primul autobuz a frânat brusc, fiind lovit din spate de cel de-al doilea.

ORA 01.44 Argeș: Două autobuze implicate într-un accident rutier; a fost activat planul roșu de intervenție

Două autobuze au fost implicate într-un accident rutier produs în noaptea de joi spre vineri în localitatea argeșeană Vulturești, autoritățile activând planul roșu de intervenție, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Planul roșu a fost activat după ce din primele informații de la fața locului a rezultat că zeci de persoane se aflau în cele două autobuze, iar multe dintre ele sunt rănite.

Potrivit directorului Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, medicul Luminița Paul, la fața locului au fost trimise 15 ambulanțe, precum și un număr important de echipaje de la ISU Argeș, inclusiv autospeciale de descarcerare. De asemenea, unitățile de primiri urgențe de la toate spitalele din județ au fost alertate, pentru a putea acorda îngrijiri medicale răniților în caz de nevoie.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editori: Karina Olteanu, Mirela Bărbulescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...